A suzukai verseny időmérőjén szerzett pontokkal a Chevrolet bebiztosította a 2012-es gyártó világbajnoki címet, és az is eldőlt, hogy már csak az ő pilótáik közül kerülhet ki az egyéni győztes. A gyári programért felelős RML csapat vezetője ezért zöld lámpát adott a három pilótának, azaz Yvan Muller, Rob Huff és Alain Menu kedve szerint harcolhat az év hátralévő két versenyén. Mivel a Chevy a szezon végén kiszáll a bajnokságból, ez akár valódi háborút is jelenthet.
Emlékezhetünk rá, hogy az évad első fordulóján, Monzában rendesen egymásnak estek a Chevrolet pilóták, az első futamon Huff kilökte Menut, a másodikon pedig Mullert forgatta meg a célegyenes után. Az esetet követően a csapat vezetősége egy erős hangvételű megbeszélésen tudatosította a pilótákban, hogy első a gyártó érdeke, és aztán jön a sajátjuk. Monza után nem is nagyon láttunk necces előzési manővert a kék autóktól, legtöbbször abban a sorrendben futottak be, ahogy az első kört befejezték. Ám ennek mostantól vége lehet.
"Bebiztosítottuk a gyártók világbajnoki címét, úgyhogy mindhárom pilótánk szabadon versenyezhet az egyéni győzelemért. Akárcsak eddig, az RML kínai és a makaói fordulóra  is teljesen azonos szintű technikát biztosít, de a bajnokság olyan szoros, hogy a legkisebb hiba is döntő jelentőségű lehet" - mondta Ray Mallock az Autosportnak.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Muller és Huff pontazonossággal érkezett Suzukába, és úgy is távoztak, jelenleg mindkettejüknek 345 pontja van.
"Elégedett vagyok a hétvége alakulásával, bár nem sikerült látványos eredményeket elérnem" - értékelt Muller, aki egy második és egy hatodik hellyel búcsúzott Japántól.
A legjobb chevys ezúttal Alain Menu volt, aki egy pole pozíciót, egy futamgyőzelmet és egy ötödik helyet vitt haza. A svájci úgy érzi, továbbra is esélyes a világbajnoki címre, bár nagyon hiányzik az a győzelem, amit Sonomában szerezhetett volna, ha nem hibásodik meg a kormányszervó.
"Jó kis hétvége volt számomra, sikerült megismételnem a tavalyi győzelmemet, és kedvezőbb pozícióban távozhatok Suzukából. Tíz ponttal sikerült csökkentenem a lemaradásom Yvannal és Robbal szemben, úgyhogy szerintem nagyon is versenyben vagyok a bajnoki címért. Nagyon sajnálom a sonomai problémát, anélkül most még közelebb lehetnék hozzájuk" - fejtegette Menu.
Muller és Huff azonos pontszámmal áll az első két helyen, Menu lemaradása pedig 38 pont, miközben még 110-et lehet szerezni a hátra lévő két forduló során. Tavaly ilyenkor Muller 13 pont előnnyel állt Huff előtt, Menu pedig 73 pont hátrányban kötvetkezett a harmadik helyen.
Egyébként ha Sonomában az első futamon Menu nem esik ki az élről, hanem nyer, akkor most még szorosabb lenne az összetett: Huff vezetne 342 ponttal, néggyel megelőzve Mullert, és hússzal Menut. Azért így sem rossz.
FONTOS! Kérlek csatlakozz a Túraautó Hírblog Facebook Csoportjához ITT.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30