A WTCC-től búcsúzó Chevrolet egy visszatekintő videóval emlékezik meg az elmúlt nyolc év szép és nehéz pillanatairól, a kezdeti küzdelmekről, és a bajnoki címekről. Az amerikai márka 2005-ben a Lacettivel mutatkozott be a Túraautó Világbajnokságon, amelyet később a Cruze-zal háromszor nyertek meg. A nyolc év során végig a brit RML istálló felet a gyári programért.
"Amikor 2005-ben újraindítottuk a márkát Európában, úgy döntöttünk, hogy megméretjük magunkat a WTCC-ben, mivel a bajnokság egy hiteles erőpróbának tűnt az autóink számára. Az évek során sikerült feljutnunk a sorozat csúcsára. Kifejezetten büszkék vagyunk a három dupla világbajnoki címre, és arra a 68 győzelemre, amit az elmúlt nyolc év során szereztünk. A WTCC erős alapot jelentett a márka számára, amelyen sikeresen mutattuk be a Chevrolet-t és a Cruze-t az európai és a globális piacnak."
"A Chevrolet WTCC-s versenyzői, Rob Huff, Alain Menu és Yvan Muller az első három helyet szerezte meg a 2012-es szezonban. Ám ők sokkal többet jelentettek számunkra, mint egy egyszerű pilóta, hiszen a márka példaértékű nagykövetei voltak, akik minden pillanatban hűek maradtak Louis Chevrolet szellemiségéhez" - fogalmazott a Chevrolet Europe elnöke, Susan Docherty.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
4 ÓRÁJA
23 kettős és 17 hármas győzelem, 184 dobogós helyezés, 36 pole pozíció, 61 leggyorsabb kör a Chevrolet számokban kifejezett mérlege a 178 teljesített versenyen. A legtöbb Chevy győzelem Rob Huff és Alain Menu nevéhez fűződik holtversenyben, egyenként 23-23 futamot nyertek meg. A háromszoros bajnok Yvan Muller mindössze három évet töltött a csapatnál, de ez idő alatt 20-szor győzött. Rajtuk kívül Nicolas Larini és Rickard Rydell nyert még a gyári alakulat tagjaként. A csapat eredményeinek is köszönhetően a Cruze a márka egyik húzótípusává vált, 2009 óta 1,7 millió darabot értékesítettek belőle.
A Chevrolet sikereiben túlbecsülhetetlen érdemei vannak a szakmai hátteret biztosító RML istállónak.
"Az RML-nél mindenki nagyon büszke a Chevrolet-vel elért WTCC bajnoki címekre. Az elmúlt nyolc év során kulcsszerepet játszottunk a Chevrolet márka építésében és promótálásában világszerte, és a sikerek az RML globális ismertségének is jó tettek" - fogalmazott Ray Mallock, csapatfőnök.
A WTCC-s program tehát lezárul, a Chevrolet azonban tovább folytatja motorsport tevékenységét a NASCAR-ban, az Indycarban és a GT sportban.
Búcsúzóul íme az emlegetett videó:
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: Chevrolet
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25