Nem csak Yvan Mullernek jött meg a kedve a Mini versenyautókhoz. Míg a háromszoros világbajnok a Francia ralira készül, a ROAL Motorsport fiatal pilótája, Alberto Cerqui pályán próbálta ki a brit mütyürt az olasz Mini Rushhour Trophyban. És úgy tűnik, Cerquinek a kisebb gépekhez is van érzéke.
Imolában, az időmérő edzésen a második legjobb idő lett az övé, és csak hat ezreddel maradt el a pole pozíciót megszerző Alessandro Tolfo mögött, aki mellesleg szintén a ROAL-nál versenyez. A szombat délutáni első futamon aztán Cerqui izgalmas csatákat vívott Samuele Baldannal és Andrea Nember-rel. Végül mindkettejüket legyőzte, és Tolfo mögött a második helyen intették le. A vasárnapi második futamon már nem volt ilyen szerencsés, ütközött valakivel, és az autója a kavicságyban maradt.
"Nagyszerű verseny volt egy izgalmas pályán. A Cooper S egy igazán jó kis kocsi. Nagyon könnyen megbarátkoztam vele, és a bajnokság élmenőivel tudtam csatázni" - mesélte Cerqui a WTCC hivatalos honlapjának.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
Nem ő az első WTCC pilóta, aki kipróbálja magát egy nemzeti Mini bajnokságban, Javier Villa 2010-ben például megnyerte a spanyol sorozatot. És mivel a Mini a BMW tulajdonában van, a bajoroknak sem fáj, hogy egy-két versenyzőjük néha népszerűsíti a márkát.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32