Lotti_Mar

Fotó: Eurosport

Több helyről is kritika merült fel a 2014-re tervezett új technikai szabályokkal kapcsolatban, pontosabban amiatt, hogy az FIA még mindig nem adta ki a regulák végleges változatát. Késlekedik a Citroen is, a francia gyártó továbbra sem tett hivatalos bejelentést arról, hogy indít-e csapatot jövőre a WTCC-ben, pedig gyakorlatilag az ő kedvükért hozták előre egy évvel az új szabályok bevezetését. A WTCC első embere szerint azonban nincs probléma, Marcello Lotti biztos abban, hogy jövőre életbe lépnek az előírások.
A Motorsport-Total értesülése szerint április 9-én az FIA illetékesei ismét tárgyaltak a világbajnokság iránt érdeklődő gyártókkal, és gyakorlatilag végleges formába kerültek a szabályok. Ám Lotti szerint ezen az egyeztetésen már csak egy-két kérdésről volt szó.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"A fontosabb területeken már korábban döntés született" - idézi az olaszt az MST.
A keddi találkozón megvitatott témák között volt például az új aerodinamikai elemek pontos méretének meghatározása. Lotti számára egyébként nem is kérdés, hogy az új szabályokat már jövőre bevezetik, szóba sem került, hogy a határidő 2015-re kerüljön vissza.
"A gyártók mérnökei már eddig is elegendő információval rendelkeztek ahhoz, hogy elkezdjék a munkát" - mondta az olasz.
Az érdekelt gyártók képviselői a kezdetektől jelen voltak a szabályok megalkotásában, így rendre értesülhettek a legújabb a fejleményekről. A Hondáról például konkrétan tudjuk, hogy már dolgozik a 2014-es Civic-en, és ezt most Stefano Fini, a csapat technikai igazgatója is megerősítette.
"Mi 2012 végén kezdtük el a munkát, az új szabályok ugyanis elég összetett feladat elé állítanak bennünket. Az autók szélesebbek és erősebbek lesznek, aerodinamikai szempontból pedig szinte minden megváltozik majd. Nagyobb hátsó légterelők, szélesebb kerékívek, nagyobb gumik és nagyobb fékek kerülnek majd a kocsikra. Összességében úgy érzem, hogy mindez előrelépést jelent majd a mostani autókhoz képest" - mondta Fini.
Bennünket azonban továbbra sem hagy nyugodni a kérdés, mi lesz, ha végül mégsem jön a Citroen...
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21