Bár tényleges szabálytalanságot nem követtek, a sport megítélésének súlyos rontása miatt több versenyző is komoly pénzbüntetést és hátrasorolást kapott a mai salzburgringi időmérőt követően.


Már a Q1-ben elkezdődött a "játék", nevezetesen, hogy a sor elején haladó versenyző drasztikusan lelassított, mivel nem akart szélárnyékot adni a mögötte érkezőknek, akik viszont pont ugyanilyen okból nem szerettek volna előzni. Így lassú tempóban vonatozó kígyók alakultak ki.
A Q2-ben aztán folytatódott a dolog, és az edzés utolsó perceiben 12 versenyző haladt centiméterekre egymástól 32 km/h-s tempóval, mivel mindenki csak a szélárnyékkereséssel volt elfoglalva. A hatalmas forgalom olyan pilótákat is feltartott (pl. Tom Coronel), akik nem is rendelkeztek még gyors körrel.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Az időmérőt követően a 14 versenyző - Yvan Muller, Tom Chilton, Rob Huff, Gabriele Tarquini, Norbert Michelisz, Mikhail Kozlovskiy, Alex MacDowall, James Nash, Tom Coronel, Tiago Monteiro, Hugo Valente, Stefano D'Aste, Pepe Oriola és Darryl O'Young - volt hivatalos a felügyelőkhöz, és a hírek szerint jó páran súlyos büntetést kaptak.
A pontos listát még nem adták ki, de az Autosport értesülése szerint Gabriele Tarquini járt a legrosszabbul, ő 6.000 eurós pénzbüntetést kapott, 12 rajthelyes hátrasorolással megspékelve.
A TouringCarTimes úgy tudja, hogy Muller, Chilton valamint Monteiro is 12 pozícióval kerül majd hátrébb, míg Huff tíz, MacDowall pedig nyolc helyes rajtbüntetést kapott. De állítólag Coronel sem úszta meg. Jelen állás szerint így Michel Nykjaer indulhat a poleból.
A Zengő Motorsport azt közölte hivatalos Facebook oldalán, hogy Michelisz Norbi 3.000 eurós büntetést, és 12 helyes hátrasorolást kapott.
A hírek szerint Nash és Kozlovszkij megúszta a dolgoz, a büntetett csapatoknak pedig nem áll jogukban fellebbezni a döntés ellen.
A végleges listára és az új rajtrácsra még várni kell, de azonnal közöljük mihelyt információink lesznek.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05