Megrovással megúszta a Lukoil SEAT-ot vezető Alekszej Dudukalo Wéber Gábor kilökését. Az orosz versenyző a WTCC portimaói fordulójának első versenyén a 12. helyről indult. A 9. helyről startoló Menuvel rögtön az első körben összeakadtak, aminek az lett a vége, hogy Dudukalo kicsúszott a pályáról. Elvesztette uralmát a piros-fehér SEAT fölött, és olyan szerencsétlenül jött vissza a pályára, hogy pont telibe kapta Wéber Gábor Zengő Motorsportos BMW-jének bal hátsó futóművét. Ezzel mindkettejük versenyének vége lett, Gábor ráadásul el is ásta magát a kavicságyban, így csak körökkel később térhetett vissza a boxba.  
Dudukalo így látta belülről a történteket:
„A hatos kanyarban, kívülről kezdtem előzni Menut, aztán a következő kanyarnál féktávon megtolta a kocsim jobb hátulját, amivel kibillentett az egyensúlyomból és megcsúsztam. A felfüggesztés teljesen tönkrement, nem tudtam irányítani az autót, hiába fékeztem, lesodródtam a pályáról, majd mikor visszatértem, nekimentem Wébernek.”
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
17 PERC
A felügyelők Dudukalot és Menut is megrovásban részesítették.
Mindenféle ejnye-bejnye nélkül tudhatja maga mögött a portimaói hétvégét a Huff, Tarquini, Muller trió. A második futam nyolcadik körében akasztották össze a lökhárítókat, de a felügyelők szerint minden szabályosan történt.
Bennanival már szigorúbbak voltak a stewardok: a ProTeam marokkói versenyzője 10 rajthelyes büntetést kapott, három hétvégére felfüggesztve, amiért a második futamon megforgatta az előtte haladó D’Astét, aki Dudukalót és Di Sabatinót is táncba vitte pörgő BMW-jével.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21