Három forduló van még hátra a 2014-es WTCC szezonból, így épp itt az ideje, hogy elkezdjenek csordogálni az első hírek a jövő évi versenynaptárról. Aki régebb óta követi a világbajnokságot, az tudja, a változás esélye mindig, minden pillanatban benne van a pakliban, ám így sem árt minél hamarabb tudni, mit terveznek a fejesek 2015-re. A Motorsport-Totalnak köszönhetően itt vannak a legfrissebb morzsák.
Az első és legfontosabb hír, hogy jövőre is lesz verseny a Hungaroringen, legalábbis erre utal minden jel és előzetes tervezet. Persze bolond lenne a WTCC eldobni a legjobb hangulatú hétvégéjét, meg ha Magyarország nem is számít ütős piacnak.
Egy év után azonban úgy tűnik, búcsút mondhatunk Spa-Francorchamps-nak. A belga pálya egyrészt túl hosszú, másrészt elég drága, harmadrészt pedig - legyünk őszinték - a kutya sem volt kíváncsi ott idén a WTCC-re. Ennél a portói utcai verseny sokszor jobb választás, még akkor is, ha Spa-t mindenki imádja.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A harmadik, igencsak megdöbbentően hangzó pletyka szerint pedig elképzelhető, hogy a WTCC története során először 2015-ben elmarad a makaói idényzáró, és egy másik pályán fejezi be az évet a világbajnokság. Az előzetes hírek valamelyik arab országról szólnak, és az sem kizárt, hogy villanyfényes fordulóra kerül sor.
Pontos időpontja egyelőre csak a Nordschleifén rendezendő hétvégének van, Németországba május 16-án látogat a mezőny, azt megelőzően pedig április 27-én tartják a hivatalos tesztnapot a Zöld Pokolban. Az összes többi helyszín időpontja egyelőre csak körvonalazódik.
A 2015-ös nagyon előzetes versenynaptár:
Március - Termas de Rio Hondo (Argentína)Április - Marrakesh (Marokkó)Május - Hungaroring (Magyarország)Május 16. - Nordschleife (Németország)Június - Moscow Raceway (Oroszország)Június - Paul Ricard (Franciaország)Június - Szlovákiaring (Szlovákia)Július - Portó (Portugália) vagy Salzburgring (Ausztria)Szeptember - Suzuka (Japán)??? - Sanghaj (Kína)??? - ??? (Kína)November - ??? (???)
Ennél pontosabb naptárra legkorábban október 30-a után lehet számítani, hiszen akkor tartják az FIA Túraautó Bizottságának következő ülését. A WTCC naptárát jelentősen befolyásolja majd a Forma-1-es hétvégék időpontja is.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00