Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a WTCC a brit pilóták között, jelenleg öt olyan állandó (Huff, MacDowall, Chilton, Nash, Boardman) és egy olyan vendég pilótája (Thompson) van a világbajnokságnak, aki a csatorna túloldaláról érkezett. Ez a teljes idei mezőny egynegyede. És ez a szám a jövőben akár tovább is nőhet, hiszen a háromszoros brit bajnok Matt Neal elárulta, szívesen versenyezne a világbajnokságon.
Azt sem nehéz kitalálni, hogy mi lehet a kapocs Neal és WTCC között. A 45 éves birminghami versenyző egy két éves vauxhallos elhajlást leszámítva az elmúlt tíz esztendő során csak Hondával ment a BTCC-ben, és három bajnoki címhez segítette a japán márkát. 2005-ben és 2006-ban még a Team Halfords színeiben győzött egy Integrával, tavaly pedig a Honda Racing Team neve alatt nyert egy Civic-kel. A Honda pedig éppen jövőre kezdi a nagy WTCC-s kalandot, amihez nem árt egy-két tapasztalt veterán.
"Szívesen elindulnék néhány futamon, mert egy nagyszerű bajnokságról van szó. Élvezném, ha ott versenyezhetnék. De jelenleg csak a brit bajnokságra koncentrálok. Szeretnék ismét bajnok lenni, most ez élvez elsőbbséget. A (WTCC-s) versenyzők nagy részét jól ismerem; én sem számítok már kölyöknek, de azért szerencsére Gabrielénél (Tarquini) fiatalabb vagyok" - bökött oda viccesen Neal a korábbi riválisnak.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
Neal még egy szállal kötődik a WTCC-hez: amikor csak ideje engedi, ő a brit Eurosport szakkommentátora Martin Haven oldalán. Úgy tűnik, annyit beszélt már a világbajnokságról, hogy maga is kedvet kapott hozzá. Egy biztos, a Hondával kiváló kapcsolatot ápol, ami jó kiindulóalap. Főleg, ha végül a Chevyhez hasonlóan a japánok is indítanak egy privát "fiókcsapatot".
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00