Évek óta fut a Formula E, már az elektromos túraautózásnak is van FIA világkupája, a háttérben pedig dolgoznak a nemzetközi villanyos GT-sorozaton is.
Az utóbbi években nagy lendületet kapott az elektromos hajtású autósport, ami az ortodox motorsport hívőket aggodalommal tölti el.
Hová lesz az imádott hang? Nem érezzük többet az elégett benzin illatát?
WTCR
WTCR 2022 – naptár, mezőny, szabályok, és minden fontos tudnivaló
16/05/2022 19:00
Az FIA Túraautó Bizottságának vezetője szerint viszont aggodalomra semmi ok, az ő meglátása szerint ugyanis még bőven van élet a benzines autósportban is.
„Nem tartunk tőle, hogy az elektromos átállás hatással lehet a túraautózás struktúrájára, hiszen már reagáltunk erre a fejleményre” – mondta Alan Gow a TouringCarTimes-nak.
„A piramis csúcsán ott az ETCR, és nemrég jelentették be, hogy a következő szezontól a WTCR is hibridre vált, tehát ott is megjelenik az elektromos hajtás. Alattuk pedig ott találhatók a nem-elektromos sorozatok.”
„Úgy alakítottuk át a túraautózás rendszerét, hogy egybevágjon az autós trendekkel, és szerintem ez jól is sikerült. A hibrid és a tisztán elektromos sorozatokkal lefedtük az alternatív hajtásokat, és ott vannak a belső égésű motoros bajnokságok.”
A benzines autósport nem mostanában fog eltűnni.
"Az eladott autók 70%-a még mindig benzines, úgyhogy bőven van még élet ebben a műfajban.”
Alan Gowt a WTCC és a klasszikus, gyári csapatokra alapuló túraautózás lehetséges felélesztéséről is kérdezték, ám elmondta, a gyártók egyértelműen kifejezték, a TCR ügyfélalapú modelljét preferálják. Ez a törekvés a nemzetközi szövetség számára is elfogadható.

Vedd kézbe az irányítást! Ne mások döntsék el, értesülsz-e a híreinkről vagy sem! Az Eurosport applikációban értesítést kérhetsz a kedvenc sportágaid híreiről, közvetlenül a telefonodra. Ne maradj le semmi fontosról! Oktatóvideónkból (ITT találod) kiderül, hogyan állíthatod be könnyen az értesítéseket.
Pau
Tassi Ati: szétvet a düh, de tudom, Norbi nem szándékosan csinálta
08/05/2022 20:37
WTCR
Magyar dráma Pau-ban – Tassi Ati és Michelisz Norbi az élen ütközött
08/05/2022 18:20