Viszonylag kevés dokumentum került a "Felügyelői döntések" mappába a WTCC argentínai hétvégéje során, ám túraautó versenyről lévén szó egy-két dádát és ejnye-bejnyét azért kiosztottak.
A legsúlyosabbat a Campos Racing pilótája, Dusan Borkovic kapta, akit kizártak a második futamból, mivel az általa vezetett Chevrolet Cruze megbukott a verseny utáni hasmagasság vizsgálaton.
Borkovic számára problémásan indult a hétvége, az időmérőn nem sikerült bejutnia a Q2-be, így mindkét futamot a 14. helyről kezdte. Az elsőn szép csatát vívott Tom Coronellel a tizedik helyért, ám végül egy defekt miatt a boxban zárta a versenyt. A szóban forgó másodikon aztán egészen a nyolcadik helyig jött előre, azaz a büntetést pontoktól foszthatja meg a szerbet.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Azért a feltételes mód, mert a Campos fellebbezett a döntés ellen, a spanyol csapat indoklása szerint ugyanis a sérült splitter miatt nem volt meg a szabályban rögzített hasmagasság.
"A verseny egy bizonyos pontján már kezdtem érezni, hogy valami nincs rendben, furcsa hangot hallottam az autóban. Nem fordult rendesen a kanyarokban, és a végsebességből is veszített, de mindenképpen be akartam fejezni a futamot a pontok miatt. Ez a büntetés nagyon érzékenyen érint engem, hiszen sem én, sem a csapatom nem tehet a történtekről" - mondta Borkovic.
A TouringCarTimes szerint a fellebbezést csak a következő három forduló, azaz Peking, Sanghaj és Suzuka után tárgyalhatják.
Borkovic mellett büntetést kapott a WTCC-ben most bemutatkozó argentin Camilo Echevarria is. Az Engstler Motorsportnál Pasquale Di Sabatino helyére beülő pilóta a Yokohama értékelés második helyéről a harmadikra sorolták vissza, mivel a második futamon szabálytalanul előzte John Filippit. A büntetés következtében pont a sértett léphetett Echevarria helyére.
Két csapat kénytelen volt hozzájárulni a bajnokság költségvetéséhez, a Citroen Racing és a Lada Sport Lukoil is 500 eurós büntetést kapott, mivel a szerelők a boxfalra felmászva ünnepeltek a leintés után. A franciák a TC1-es éra első dupla győzelmét arató Pechito Lopezt, az oroszok pedig a márka első dobogós helyét elérő Rob Huffot üdvözölték "szabálytalanul."
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00