Déli szomszédainkat mindig is összetartó nemzetként ismertük, főleg ha baj van. Márpedig most van, az elmúlt hetek esős időjárása miatt a balkáni országokon, és különösen Szerbián csattan az ostor. Dusan Borkovic az ország egyik ismert sportolójaként megpróbál segíteni a bajba jutottakon.
A 29 éves szerb sportoló a Twitteren kezdte el terjeszteni a segélykérő felhívást, akciójához pedig többek között csatlakozott Tiago Monteiro, Tom Coronel, Hugo Valente, a TouringCarTimes és most a WTCC Blog is.
A hírek szerint az elmúlt 120 év legsúlyosabb árvízhelyzete állt elő Szerbiában, Boszniában és Horvátországban. A földcsuszamlások miatt a korábbi délszláv háború során elhelyezett taposóaknák ismét a felszínre kerülnek, az áradás pedig már Szeriba legnagyobb erőművét is veszélyezteti. Ezrek kényszerültek elhagyni otthonukat, az halálos áldozatok száma pedig már meghaladja a negyvenet, és folyamatosan nő.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
TEGNAP 09:33
Borkovic 207 centiméteres testmagasságát lassan megközelítő európai ismertségét próbálja kihasználni, hogy felhívja az emberek figyelmét a délszláv helyzetre, és segítséget kérjen a bajba jutottaknak. A szerb kormány a lenti képeken látható módokon várja a felajánlók segítségét.

Szerbia_1

Fotó: Eurosport

Szerbia_2

Fotó: Eurosport

WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
15/06/2021 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
14/06/2021 19:25