Borkovic_r1_marr

Fotó: Eurosport

A második futamon történt rajtbaleset mellet Dusan Borkovic és Tiago Monteiro ütközése keltett némi még egyet nem értést a szurkolókban a hétvégi versenyek után. A szerb pilóta az első versenyen láthatóan gyorsabb volt, mint hondás ellenfele, egy alkalommal meg is előzte őt, ám Monteiro a sikánt levágva visszaszerezte az ötödik helyet.
Két körrel később a portugál némi helyet hagyott maga mellett az utolsó kanyar féktávján, Borkovic pedig megpróbált beszúrni oda, de meglökte Monteirot, majd elment mellette. Akárcsak Coronel és Bennani esetében, itt sem volt egyetértés a két fél között.
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
A felügyelők végül úgy döntöttek, Borkovic megúszhatja egy figyelmeztetéssel, mivel Monteiro tényleg levágta a sikánt az eset előtt, amiért áthajtásos büntetés járt volna neki. Érdekes logika.
A szerb pilóta azonban így sem maradt időbüntetés nélkül, a Campos Racing szerelői ugyanis elfelejtettek SD kártyát tenni az FIA belső kamerájába (ami vitatott esetek megítéléshez kell), ezért a felügyelők 10 másodpercet sóztak Borkovic-ra, aki ezzel visszacsúszott Monteiro mögé a hatodik helyre.
A második futamon a szerb srác jól rajtolt, de a baleset miatt nagyot kellett korrigálnia, így többen is elmentek mellette. Nem sokkal később aztán olaj került a fékekre, ami ki is gyulladt, így Borkovic kénytelen volt kiállni.

Monteiro_r1_marr

Fotó: Eurosport

A TouringCarTimes Tiago Monteirot is megkérdezte az esetről, aki megismételte a közvetítés során elmondottakat.
"Teljesen fölösleges volt meglöknie, rengeteg más helyen is meg tudott volna előzni. Arra pedig ne számítson, hogy simán el fogom engedni, az a dolgom, hogy védjem a helyem. Beszélni fogok vele a dologról, és megmondom neki, hogy egy van a rovásán, és jobb, ha ezt megjegyzi a jövőre nézve" - mondta a portugál.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51
Inje
Speciális lesz a csehországi WTCR-hétvége menetrendje
14/09/2021 15:32