Borkovic_chevrolet_etcc

Fotó: Eurosport

Még el sem kezdődött a 2014-es szezon, Dusan Borkovic máris autót váltott. A szerb versenyző kb. egy hónapja jelentette be, hogy fellép az ETCC-ből a WTCC-be, ahol egy TC2-es SEAT Leónnal versenyez majd a Yokohama kupáért.
Közben azonban változtak a dolgok, és ma hozta nyilvánosságra, hogy jövőre inkább egy új fejlesztésű, azaz TC1-es Chevrolet Cruzal indul a Campos Racing színeiben.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
7 ÓRA
A 29 éves Borkovic szerethet autót cserélni, idén ugyanis egy SEAT-tal kezdte az Európa-bajnokságot, ám egy TC3-as Chevyvel fejezte be, és lett harmadik az összetettben.
"Az eddigi tervünk az volt, hogy a Yokohama kupában állok rajthoz következő szezonban. Nemrég azonban érkezett egy ajánlat az Eurosporttól és a Campos Racingtől, aminek köszönhetően lehetőségem nyílt arra, hogy a legjobbakkal mérjem össze magam. Mivel gyorsan kellett választ adni, nem volt időm sokat gondolkodni, de azonnal belementem, hogy a WTCC elit kategóriájában versenyezzünk" - mesélte Borkovic.
A helyzet azért nem ilyen egyszerű, Borkovic eddigi költségvetése ugyanis a TC2-es programra volt elegendő, a TC1-es Chevy viszont többe fog kerülni, így a szerbnek további támogatókat kell találnia.
"Ilyen lehetőség csak egyszer adódik egy életben; most vagy soha. Bár az tény, hogy egyelőre nincs meg a költségvetés a teljes szezonra" - zárta Borkovic.
A maximálisan elérhető hat Chevrolet-ból tehát négy már gazdára talált, kettőt a ROAL Motorsport versenyeztet majd a Tom Coronel - Tom Chilton párossal, kettő pedig a Camposhoz kerül, ahol a Hugo Valente - Dusan Borkovic kettős próbálkozhat. Az utóbbinál azért létezik acélosabb felállás...
Fotó: ETCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05