Hosszan kellett várni erre a bejelentésre, de megérte: a Zengő Motorsport ma totális meglepetést okozva nyilvánosságra hozta, hogy története során először három autót indít a klasszikus túraautózás csúcskategóriájában, a Túraautó Világkupán.


A csapat mai közleménye szerint Boldizs Bence mellett a másik két autót a bajnokság tavalyi egyik felfedezettje, Mike Azcona, valamint az istálló sokat látott endurance-pilótája, Kismarty-Lechner Gábor vezeti majd.
A Zengő Motorsport a tavalyi évet kihagyta a WTCR-ben, idén viszont visszatért, ráadásul mind a három versenyzője a Cupra új versenygépét, a nagyon ígéretesnek tűnő León Competiciónt vezeti majd. 
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
"Mindannyian érezzük a saját életünkön, ez az év teljesen más, mint az eddig megszokott előző versenyévadok. Sokat kellett várni és dolgozni azért, hogy ma ez a bejelentés megtörténhessen"
- mondta Zengő Zoli.
"Büszke vagyok a csapat minden tagjára, a támogatóinkra, szponzorainkra, akik áldozatos munkájukkal segítették, hogy ez az álom ismét valóra váljon. Köszönjük a bizalmat! A versenyzőink reményeim szerint, hatalmas sikereket fognak elérni az új CUPRA Leon Competición versenyautóval, ami szintén most mutatkozik be a WTCR világkupán.”
A csapat húzóember az a Mikel Azcona lesz, aki két éve megnyerte a TCR Europe bajnokságot, majd tavaly a Cupra gyári versenyzőjeként berobbant a Világkupa mezőnyébe. Futamot nyert, hatszor állt a dobogón, és a sokak által kicsit már lesajnált régi Cuprával hatodik lett az összetettben.
Később több márkával is hírbe hozták, egy ideig erősen tartotta magát a pletyka, hogy a Hyundai-hoz szerződik, és voltak, akik már egy Lynk & Co-ban látták 2020-ban. Pedig valójában...

Cupra-zengo-harmas.jpg

Fotó: Eurosport

"Két hete még azt hittem, nem tudok rajthoz állni az idei WTCR-en, de végül sikerült megállapodnunk a Zengő Motorsporttal, és emiatt nagyon boldog vagyok! Meg kell még ismernem az új csapatom, de úgy gondolom, együtt nagyon jó munkát fogunk végezni! Várom, hogy elkezdődjön a szezon, főleg, mert az új Cupra Leon Competición-t fogom vezetni. Az autó sokkal jobb mint az elődje, ez az autó már teljes mértékben a WTCR-re készült"
- fogalmazott Azcona. 
Azcona érkezéséhez hasonlóan nagy meglepetés, hogy a rutinos zengősnek számító Kismarty-Lechner Gábor is bemutatkozhat idén a WTCR-ben. Kisma az utóbbi időben a Zengő Motorsport hosszútávú versenyein szerepelt, legtöbbször Tóth Csaba társaként, akivel megnyerték a Közép-Európai Endurance Zóna Kupát. 
Most viszont egy teljesen új feladat áll előtte, visszatér a sprint műfajhoz, és a világ legjobb túraautósai között kell megállnia a helyét. Kisma az elmúlt években az Eurosporton is bemutatkozott, mint endurance szakkommentátor, és egyből megszerették a nézők, hiszen az a fajta karakter, aki érti és élvezi, amit csinál, de közben nem akar többnek látszani, mint ami. Ez a szimpatikus hozzáállás a "székfoglaló" interjúban is megjelent. 
„Lassan 20 éve versenyzem a Zengő Motorsportnál. Óriási öröm számomra, hogy a túraautózás csúcskategóriájában mérethetem meg magam. A csapatot nagyon jól ismerem, s a saját képességeimmel is tisztában vagyok"
- mondta Kisma. 
"Belőlem biztos nem lesz WTCR Bajnok, de bízom benne, hogy tapasztalatommal segíthetek a két fiatal és nagyon tehetséges csapattársamnak, hogy ők egyszer azok lehessenek! Ez a csapat már kinevelt egy Michelisz Norbit, biztos vagyok benne, hogy újra sikerül! Mikel, várunk szeretettel, Bence, folytassuk a megkezdett munkát!”
Az idei szezon új fejezet lesz a Zengő Motorsport életében, hiszen Michelisz Norbi távozása óta most először van újra olyan pilótája, akivel egyből és egyértelműen a dobogó lehet a cél a WTCR-ben.
Az elmúlt években rendre feltörekvő fiatalok kaptak lehetőséget Zengő Zolinál, most viszont egy magyar tehetség mellett van egy már kész nemzetközi szintű versenyzőjük, aki az eredményeket is szállíthatja. A WTCR-ben indulni mindenhogyan nagy dolog, de azt hiszem, régen volt olyan izgatottság a Zengő-műhelyben, mint mostanság. 

mezony-0828.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00