Ahogy az általában lenni szokott, a csütörtöki teszten jól szereplők elégedetten, a gyengélkedők pedig bizakodva vagy éppen csalódottan értékeltek. Ebben a bejegyzésben összeszedtük az első menet utáni reakciókat. Kezdjük mindjárt Tiago Monteiroval, aki az eddiginél 60 kilóval könnyebb Hondát egyből az élre röpítette.
"Ez csak egy teszt volt, amit ráadásul félbeszakítottak, és nem mindenki használt új gumikat. Oké, természetes, hogy boldog vagyok, de még sokat kell dolgoznunk. Rengeteg tapasztalatom van a pályáról, de ez az autó teljesen más, meg kell tanulnom alkalmazkodni hozzá. Elvégeztük, amit terveztünk, és holnap folytatjuk a munkát" - mondta földöntúli higgadtsággal a portugál.
"Jól éreztem magam, és megérdemeltem volna, hogy én legyek az első, de ki kellett jönnöm a boxba egy olyan körön, amelyben a második szektor végén egy másodperccel gyorsabb voltam. Az autó az elejétől kezdve jól viselkedett, a pálya tapadása viszont teljesen kiszámíthatatlan. Nagyon könnyű blokkolni a kerekeket fékezésnél; én is többször elvétettem az érintési pontot. De ez Makaó, én pedig én vagyok, úgyhogy örülök" - ezek már a listavezető Rob Huff szavai, aki harmadik lett.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
11 PERC
"Nagyon csúszott a pálya, ezért kevés érdemi munkát tudtunk elvégezni a beállítások és a balansz terén. Az autó elején szinte nem volt tapadás, úgyhogy azt hiszem, meg kell várnunk a holnapot, hogy megjöjjenek az első értelmezhető adatok" - morgott kicsit Alain Menu, aki hetedikként zárt.
"Sok haszna nem volt a mai tesztnek, egyelőre abnormális a pálya állapota. Az autó nagyjából rendben vagy, de túl korai lenne még bármit is mondani. Mindennek a tetejébe egyetlen gyors kört sem tudtam befejezni, mert mindegyikben belezászlóztak" - dünnyögött Muller. Ez Makaó...
Három perccel a teszt vége előtt Darryl O'Young falnak csapta a Chevrolet a Manadrin kanyarban, ami miatt idő előtt véget ért a játék. A hongkongi nagyon reméli, hogy a csapat kikalapálja a Cruze-t az időmérőre.
"Vannak problémák, megsérült a kasztni, és eltört a sebességváltó is, de bízom benne, hogy a bamboosok meg tudják javítani. Talán egy picit túl gyors voltam. Ez az első balesetem itt, és egyáltalán nem örülök neki. Borzalmasan csúszott a pálya, kicsit szélesen fordultam, és belementem a falba. A Manadarin nem padlógázas kanyar, egy kicsit elveszed, de nem kell fékezni. Elég trükkös. Ha egy picivel gyorsabban érkezel a kelleténél, véged. Ez Makaó lényege" - mondta O'Young.
A makaói hétvége pénteken, magyar idő szerint 1:30-kor folytatódik az első szabadedzéssel, amelyről élő közvetítést láthattok az Eurosport Playeren.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21