Boardman_porto_oyoung

Fotó: Eurosport

Ami sikerült a Zengő Motorsportnak, az nem jött össze a Special Tuning Racingnek, a portói futamon összeszedett sérülések miatt a brit csapat fekete SEAT Leónja kihagyja az Argentínai kirándulást, és csak Sonomában csatlakozik újra a WTCC mezőnyéhez.
Az eset azért kifejezetten fájdalmas Tom Boardman számára, mert az angol versenyző Ausztriát és Moszkvát is kénytelen volt ejteni, a León visszatérő motorgondjai miatt, azaz Termas lesz a harmadik idei verseny, amelyről lemarad.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
A brit pilóta az első futam utolsó körében, a biztonsági autós újraindítás után Darryl O'Younggal ütközött, és csúnyán falnak csapta az autót.
"Éppen Tiago mögött mentem, és egy kicsit küszködtem az autóval, ezért arra gondoltam, hogy a utolsó percekben már nem akarok semmi butaságot csinálni. A következő pillanatban viszont Darryl - aki előtte még nagyon messze volt tőlem - hirtelen befékezett mellém, meglökött, és totálkárosra tette az autóm. Megsérült a gátló, a fék, a kerék, az autó oldala, a lökhárító és a gépháztető is" - mondta az érthetően ideges Boardman a TouringCarTimesnak.
"Azt hittem, Le Mansból érkezve Darryl okosabb lesz annál, hogy egyenesen belém jön."
A felügyelők versenybalesetnek minősítették a dolgot, azaz O'Young megúszta büntetés nélkül. A korrektség jegyében Neil Hudson a másik felet is megkérdezte az esetről.
"Nashnek valami problémája volt a kanyar belső ívén, Boardman pedig szélesen fordult, és nem számítottam rá, hogy rám zárja a kaput. Visszahúzott, és összementünk. Ha helyet hagy, megelőztem volna, de ő visszahúzott az érintési pont felé, pedig akkor már ott voltam mellette. Sajnálom a dolgot, sosem jó érzés egy ellenfelet a falban látni, de ezt történt, és a felügyelők úgy határoztak, hogy versenybaleset volt" - mondta O'Young.
Az STR tehát Portóból hazaviszi az autót Angliába, ahonnan a javítás után egyenesen az Egyesült Államokba hajóztatják, a szeptemberi sonomai versenyre.
Az eset ismét ékes bizonyítéka annak, hogy a Zengő Motorsport milyen szerencsés helyzetben van, a Honda és JAS technikai hátterének és a srácok kitartó munkájának köszönhetően ugyanis Michelisz Norbi autója ma konténerbe kerül, és elindul Argentína felé.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23