Boardman_jpn_str_seat

Fotó: Eurosport

Eddig is sejtettük, hogy ez a helyzet, most viszont hivatalosan is megerősítették, hogy Tom Boardman és a Special Tuning Racing kihagyja a 2014-es WTCC szezont, mivel nem sikerült versenyképes autót szerezniük.
A 30 éves brit pilóta 2009-ben, 2012-ben és 2013-ban is teljes évet futott a világbajnokságon, bár tavaly négy fordulót is ki kellett hagynia, mivel egy-két baleset miatt gondok voltak a SEAT Leónnal.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
12 ÓRA
Boardman végül 22. lett az összetettben, ám a szezon végén folyamatos fejlődést mutatott, ami biztató volt 2014-re nézve. Az autóhiány azonban velük is kitolt, TC1-es gépet nem sikerült szerezniük, tavalyi verdával pedig nem akartak a mezőny közepében menni.
"Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy 2014-ben nem versenyezhetek a WTCC-ben. A tavalyi év végén egész jó formába kerültünk, a télen pedig keményen dolgoztunk azon, hogy sikerüljön TC1-es autót szerezni, de ez végül nem jött össze" - mondta Boardman.
"Viszont ezúton is szeretnék minden jót kívánni a WTCC összes idei résztvevőjének, és remélem, sikeres év lesz a idei."
A brit pilóta és csapata most versenyzési lehetőséget keres 2014-re, illetve már készülnek a jövő évi visszatérésre is, és szeretnének már a szezon során tesztelni a leendő új WTCC-s versenyautóval.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
17 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21