Boardman_jpn_str_seat

Fotó: Eurosport

Elég kalandosan alakult eddig az idei szezon Tom Boardman számára, a Special Tuning Racing brit pilótája súlyos, de szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett Marrakeshben, és versenyeket is ki kellett hagynia, a lelkesedése azonban töretlen.
Ígéretesen indult az évad Boardman számára, Monzában nagyon jól érezte magát a fekete SEAT-ban, jó tempót tudott autózni esőben is, és csak az választotta el a pontszerzéstől, hogy nem sikerült bejutnia a Q2-be az időmérőn.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Marrakeshben viszont kezdetét vette a balszerencse sorozat. Marokkóban súlyos balesetet szenvedett a bemelegítő edzésen, fékhiba miatt gyakorlatilag kiegyenesített egy balost, és a betonfal állította meg a SEAT-ot.
A csapat emberfeletti munkát végezve a Szlovákiaringre összerakta az autót, ám a felvidéki versenyen már az első szabadedzésen elpukkant az újonnan betett motor. A hungaroringi hétvégén is egymást érték a műszaki hibák, így Boardman végül kihagyta a salzburgi és a moszkvai fordulót, hogy a fiúk alaposan átnézhessék a technikát. A portói visszatérés alkalmából aztán jött egy újabb ütközés, ezúttal Darryl O'Younggal.
"Úgy érzem, jól sikerült a visszatérés Portóban, de amikor Darryl belém jött, olyan súlyosan megsérült a kasztni, hogy kénytelenek voltunk visszavinni az autót az angliai főhadiszállásra, hogy a tengerentúli WTCC hétvégék előtt alaposan meg tudjuk javítani" - mesélte Boardman a WTCC Blognak.

Boardman_Prt_szerviz

Fotó: Eurosport

Tehát Termas de Rio Hondo is kimaradt, azóta viszont ismét állandó tagja a mezőnynek az STR fekete SEAT-ja.
"Nem könnyű feldolgozni a helyzetet, de higgadtan kell értékelni a dolgokat. Ha megnézzük, egyetlen WTCC versenyt sem kellett a saját hibánkból kihagynunk. A marrakeshi balesetet az okozta, hogy egy felverődő törmelékdarab tönkretette a féket. A motorhibák is bosszantóak voltak, de azokról sem mi tehettünk. Portóban is jó formában voltam, és nagyon bosszantott, hogy úgy ért véget a hétvége" - folytatta a pilóta.
A balszerencsés momentumok ellenére Boardman a jövőt is a WTCC-ben képzeli el.
"Továbbra is úgy látom, hogy a WTCC-ben akarok maradi, és ott a helye csapatnak. Az új szabályoknak köszönhetően érdekes idők állnak a bajnokság előtt. Először viszont az idei szezon hátralévő részére koncentrálok, aztán majd meglátjuk, milyen lehetőségeink lesznek jövőre" - zárta Boardman.
A brit pilóta idén még nem szerezett pontot a WTCC-ben, tavaly azonban jól sikerült a hajrá, az utolsó három verseny mindegyikén bekerült a top10-be, és most is hasonló zárásra készül.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30