Az idei év során először egy autóra fogyatkozik a WTCC egyik újonc csapata, a Special Tuning Racing. A brit istállónál Sanghajban csak Tom Boardman indul, mivel nem sikerült pilótát találni a másik SEAT Leónba. Az STR kettes számú autóját a szezon jelentős részében Darryl O'Young vezette, ám ő a Bamboo Engineeringhez igazolt. Suzukában René Münnich a GT1-es világbajnok Münnich Motorsport tulajdonosa ült a citromsárga Leónban, ám ő csak egy futamra szerződött, azzal a céllal, hogy felmérje a WTCC-t, ahol jövőre csapatot szeretne indítani.
"Jó volt együtt dolgozni Rénevel Japában, ám azt mindig is tudtuk, hogy ez az együttműködés egy versenyre szól, mivel elsősorban a bajnokságra volt kíváncsi. Több pilótával is tárgyaltuk a hátralévő fordulókról, de Kínára sajnos nem sikerült megállapodnunk senkivel. Elég bosszantó, hiszen az autó és minden más eszköz már Sanghajban van. Ez tovább nehezíti az istálló állandó pilótájának, Tom Boardmannak a helyzetét, hiszen nem számolhat a második autótól érkező adatokkal."
"Ennek ellenére szeretnénk jó eredményeket elérni Kínában, a tárgyalások pedig tovább folynak a háttérben Makaó kapcsán. Szeretnénk két pilótával és sikerekkel zárni a szezont" - nyilatkozta Gary Robertshaw, az STR csapatfőnöke.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22