Az Autosport Magazin múlt heti számában egy viszonylag hosszú cikk jelent Jens Marquardttal, a bajor márka motorsport igazgatójával. Az interjúban a DTM-ről beszélgetnek, ám a WTCC szempontjából is aktuális információk hangzanak el. A pénzügyi válság elhúzódása miatt a BMW az idei évben gyakorlatilag a hazai piacra koncentrálta a motorsport pénzeket, a DTM program mindennel szemben előnyt élvezett. És nagyon úgy tűnik, hogy ebben a közeljövőben nem várható változása.
Marquardt ugyanis arról beszélt a brit lapnak, hogy a BMW 2013-ban a jelenlegi hat mellett további két M3-ast szeretne csatasorba állítani. A bajorok jelenleg létszám szempontjából hátrányban vannak a másik két márkával, az Audival és a Mercedesszel szemben, akik egyaránt 8-8 autóval mennek a Német Túraautó Bajnokságban. Marquardt szerint ez jelent némi stratégiai hátrányt számukra, ezért jövőre mindenképpen növelni szeretnék a létszámot. A plusz két M3-as versenyeztetéséhez egy negyedik csapattal akarnak megállapodni.
A közeljövőben tehát nem nagyon várható aktivitás a BMW-től a Túraautó Világbajnokságon, sőt, lehet, hogy a WTCC -be nagyon visszavárt Alex Zanardit is elcsábítják a DTM-be. A leendő pilótákról Marquardt keveset beszélt, csak finoman utalt arra, hogy a márka tesztversenyzője, Marco Wittmann lehet az egyik érkező. Alex Zanardi azonban még a paralimpia előtt nyilatkozott úgy, hogy hatalmas kihívásnak tartaná, ha a BMW szerződést kínálna neki a DTM-ben. Márpedig az immár kétszeres paralimpiai bajnok olasz egyik fontos szponzora továbbra is a bajor márka. Zanardiban hatalmas marketinglehetőségek rejlenek, és valószínűbbnek tűnik, hogy azt a DTM-ben, nem pedig a WTCC-ben akarja majd kiaknázni a BMW.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
18 ÓRÁJA
De ne legye igazam!
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48