Bjork_volvo_sanghaj

Fotó: Eurosport

Kedves Volvo, és még inkább kedves kínai tulajdonosok! Ezt tessenek alapul venni a jövőt érintő döntés meghozatalakor. Egész jól indult a szombat a Volvo C30-at versenyeztető Polestar Racing számára, a skandináv túraautó bajnok Thed Björk hat tizedes előnnyel nyerte az első szabadedzést.
Két részre kell bontani Björk eredményének értelmezését. Egyrészt új érkezőként a svéd új gumikat használhatott a szabadedzésen is, míg a többiek az előző hétvégékről áthozott szettekkel köröztek. Többek között ezzel magyarázható a hat tizedes előny. Ám ettől függetlenül is dicsért illeti a csapatot és a versenyzőt is, hiszen két év szünet után kihozták a garázsból a C30-cat, és egyből versenyképesek vele, Björk pedig hamar megbarátkozott a trükkös Yokohama gumikkal.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Ha az új gumik miatt a Volvót kivesszük a számításból, máris kiderül milyen elképesztően szoros a meccs az élmenők között. A második Tarquinit négy századra követi Rydell (mondtam, hogy javulni fog :D), tőle kilenc századra jön Muller, akitől csak öt századot kapott Michelisz Norbi. A sor Tom Coronellel folytatódik, aki egy századot kapott a magyar pilótától, majd jön Barth két század, és Monteiro öt század hátránnyal.
Remélem mindenkinek feltűnt, hogy végig SZÁZADOKAT írtam! Bizony, a második és a nyolcadik helyezett között összesen három tized a különbség. Elképesztő egy 4.6 kilométeres pályán.

Michelisz_honda_Sanghaj_teszt

Fotó: Eurosport

És akkor ezen a ponton térjünk vissza a magyarokhoz. Norbi számára elég keservesen indult a hétvége, csak 18. lett a teszten, most azonban ott van a legjobbak között, és ez jó hír. Várjuk az infókat a csapattól, hogy mi eredményezte ezt a javulást.
Ami a többieket illeti, szigorúan az érdekesebb nevekre koncentrálva: Barth hetedik helye szép, egyszer Norbi adott neki jó szélárnyékot. Thompson benn van a tízben a Ladával, csak maradjon is így. Chilton ma reggel nem találta a fonalat, de ez RML-el a háta mögött nem féltem.
A SEAT sajnos nagyon harmatos, Huff minden igyekezete ellenére is csak 11. lett. Megint jött a szokásos figura a Bambootól, Nash és MacDowall is csak szenvedett. Eddig az időmérőre mindig magukra találtak, most viszont nem bánnánk, ha így maradna a helyzet.
A 2.0 literes autók között Filipe de Souza volt a leggyorsabb a Chevyvel.
Pepe Oriola műszaki hiba miatt egy kör után bejött a boxba, és nem is tudott visszatérni az edzés végéig. Pedig nagyon kellett volna ez a fél óra, hiszen Chevrolet-vel még sosem ment Sanghajban.
A második szabadedzés végeredménye:

Sanghaj_FP1

Fotó: Eurosport

A sanghaji hétvége magyar idő szerint 4:00-kor folytatódik a második szabadedzéssel, amit az Eurosport Player élőben közvetít.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05