Bjork_volvo_sanghaji

Fotó: Eurosport

A vasárnap reggeli 15 perces bemelegítő edzésen is folytatódott a Volvo remeklése, a skandináv túraautó bajnok Thed Björk megnyerte a warm up-ot, tovább "győzködve" a svéd márkát, hogy érdemes lenne visszatérni a WTCC-be.
A versenybeállításokon futott bemelegítő edzést sokáig Fredy Barth vezette a Wiechers BMW-vel, Björk tőle vette át az első helyet egy 1:55,788-as időeredménnyel.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Nem sokkal később villant a narancs-fekete Honda Civic is, Michelisz Norbi egy második időt futott. Sőt a következő körével szinte biztos, hogy a vezetést is átvette volna, mivel abszolút legjobb részidőt ment az első és a második szektorban is, ám a 14-es kanyarnál elfékezte magát, és oda lett az önbizalom növelő siker. Azért a második hely sem rossz, a második futamon kiegyeznénk vele.
Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a Chevyk láthatóan nem haltak meg a sikerért, Pepe Oriola lett a márka legjobbja a hatodik helyen.
A Sanghajba nevezett 31 autóból csak 26 állt rajthoz a warm up-on, kihagyta az edzést Mak Ka Lok és Ng Kin Veng, valamint a komplett All-Inkl.com Racing, azaz Rob Huff, Marc Basseng és René Münnich is.
A bemelegítő edzés végeredménye:

Sanghaj_wup

Fotó: Eurosport

Az első kínai futam magyar idő szerint 8:30-kor rajtol, a második pedig egy rövid parc fermé időszakot követő egyből utána jön. Az Eurosport mindkét versenyt élőben közvetíti.
Fotó: WTCC Media
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30