Az egyre elmérgesedő orosz-ukrán konfliktus sajnos a sportrendezvényekre is hatással van, és az motorsport sem kivétel ez alól. A Német Túraautó Bajnokság (DTM) július 13-án utazna a Moscow Raceway-re, ám a futammal kapcsolatban sok a bizonytalanság, és egyre többet hallani arról, hogy végül egy beugró pályára viszik a versenyt.
A Forma-1-es Orosz Nagydíjra csak októberben kerül sor Szocsiban, de már megindultak a találgatások az esetleges B-terv kapcsán, ha netán úgy alakulnak a dolgok a szemben álló felek között.
A június 8-án esedékes moszkvai WTCC futam helyzete viszont stabil, ezt erősítette meg Jean Todt, az FIA elnöke a Motorsport-Total-nak.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
"Moszkva továbbra is szerepel az idei naptárban, és jelenleg nem látunk okot arra, hogy ezt felülvizsgáljuk" - fogalmazott a Nemzetközi Szövetség első embere.
A WTCC számára több szempontból is kifejezett fontos az oroszországi forduló. Az óriási piac mellett számottevő tényező a Lada jelenléte a mezőnyben. Az orosz márka hivatalos gyártóként nevezett a világbajnokságra, ezért valamivel több mint 300 ezer eurót csengetett ki, és nagyon csalódott lenne, ha elmaradna a hazai verseny.
Arról nem is beszélve, hogy az év eleji problémák miatt nyilván nem rózsás a hangulat az orosz gyártó vezetésében (már ami a WTCC-s programot illeti), így a márka hosszabb távú szerepvállalását is negatívan érinthetné a moszkvai verseny törlése.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00