Michelisz_Talma

Fotó: Eurosport

Tavaly nagy sikert aratott a többek között Jenson Button forma-1-es autóját is felvonultató Belvárosi Nagydíj rendezvény, így az idei hungaroringi WTCC forduló előtt ismét adnak picit a népnek a magyar motorsport legjobbjai. Május elsején reggel nyolckor indul az MTVA által szervezett buli, akkortól lehet megtekinteni a Magyar Tudományos Akadémia előtt felállított versenyautó kiállítást (egészen délután fél ötig). Az első zajos eseményre 13:45-kor kerül sor, amikor a műrepülő világbajnok Bessenyei Péter a rakpartról felszállva mutatja meg híres figuráit a Duna felett.
14:15-kor újabb műrepülők érkeznek, Illés Tamás és Veres Zoltán zúz majd a levegőben, őket pedig a Flying Bulls old timer repülői váltják a légtérben.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
18 PERC
Délután három órától a földön folytatódik a benzinszagú ünnepély, az Erzsébet tér - Lánchíd - Clark Ádám tér útvonalon kialakított rögtönzött pályán összesen öt túraautó, Michelisz Norbert Honda Civicje, Yvan Muller Chevroletja, James Thompson Ladája, Fredy Barth BMW-je és Pepe Oriola SEAT-ja harapdálja majd az aszfaltot. Később a hétvége betétbajnokságai, azaz az AutoGP és a Speed Euroseries mezőnye is bemutatkozik, végül pedig Talmácsi Gábor, korábbi gyorsasági motoros világbajnokunk zajong kicsit két keréken néhány további magyar motorversenyzővel.
A hétvégére elméletileg jó időt mondanak, de talán nem lesz akkora hőség, mint tavaly, úgyhogy érdemes lesz kinézni. :)
Fotó: MTI
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32