Eszelősen jó volt a második sanghaji futam, így különösen bánt, hogy rohannom kell a Hungaroringre, és csak címszavakban tudom leírni a lényeget. Az első verseny miatt nem sajnálom, ez elég uncsira sikerült, bár Michelisz Norbi remek védekezése számukra érdekessé tette.
A tények: az első futamon négyes Citroen győzelem, Pechito Lopez nyert, Ma Qing Hua, Yvan Muller és Sebastien Loeb előtt. Michelisz sokáig tartotta a kilencszeres ralivilágbajnokot, utána pedig Gabriele Tarquinivel szemben védekezett remekül, és legjobb hondásként ötödikként zárt.
A második futamon eszelős meglepetés született, a Citroenek ugyanis nem tudták érvényesíteni az egy körön látott tempóelőnyt, és nem sikerült utolérniük az élen hibátlanul vezető Bennani - Monteiro kettőst. Sőt, ha nem lassul le Tarquini, ismét hármas Honda siker születhetett volna Sanghajban.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Bennani sikere szinte felfoghatatlan. Először győzött a marokkói, először nyert a Proteam csapat, és először győzött a TC1-es Honda. Az élet pedig bolond rendező, hogy ezt pont így alakította. Pont Bennani??? :) :) :)
Persze nagyon megérdemelte a mosolygós marokkói, sokszor járt már közel a sikerhez, és most végre nem hibázott. Azt eddig is tudtuk, hogy alkalomadtán tud nagyon gyors is lenni, ezúttal pedig minden összejött.
A Honda szempontjából kiváló hír, hogy pont Suzuka előtt sikerült futamot nyerniük, így remek hangulatban érkezhetnek Japánba. Bár a JAS-os arcokon azért látszott, a lelkük mélyén nem esett jól, hogy egy kis privát csapat hamarabb nyert, mint ők.
Norbi a második futamon is ötödik lett, megint nagyon éretten és okosan versenyzett, Ma Qing Hua retinájába pedig egy időre beleégett a MOL Group felirat... Konkrétan bolondot csinált belőle. Egyébként az az ötödik még lehet negyedik is, ha Loeb-öt végül megbüntetik.

MICHELISZ_honda_fp1_sanghaj

Fotó: Eurosport

A Zengő Motorsport pilótája Kínában felugrott a tabella ötödik helyére, megelőzve a nagyon balszerencsés Tarquinit.
A Citroen a gyártók világbajnoka... ugorjunk. Ezt már kb. Marrakesh után tudtuk. Loeb viszont megint alkotott, a kilencszeres ralivilágbajnok még nagyon nem érzi a forgalomban autózást. Most konkrétan Yvan Mullert torpedózta meg, a négyszeres világbajnoknak pedig véget is ért a futam. Sűrű bocsánatkérésekre lesz szükség, mert egy csapattársat kilökni... Az esetet a futam után még vizsgálni fogják.
Pechito megint hozta a formáját, harmadik lett a második versenyen, és ha nem számolok félre (ami azért néha megesik :D), akkor már 93 ponttal vezet az összetettben úgy, hogy 110-et lehet szerezni a hátralévő két hétvégén. Erre mondják, hogy gyakorlatilag világbajnok.
Az első sanghaji futam végeredménye:

Sanghaj_14_r1

Fotó: Eurosport

A második sanghaji futam végeredménye:

Sanghaj_14_r2

Fotó: Eurosport

U.i.: na, nálam ilyenek a címszavak. Képzeljétek mi van, ha bő lére eresztem... :) :)
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21