Bennani_hun_dobogo

Fotó: Eurosport

Mehdi Bennani Wéber Gabi Honda Civicjére feni a fogát, a marokkói pilóta ugyanis szeretne a WTCC-ben maradni, ám jelen állás szerint a BMW-vel erre nem lesz lehetősége.
William De Braekeleer, a Honda Europe Motorsport vezetője honlapunknak korábban már megerősítette, hogy négy 2014-es specifikációjú Civic épül jövőre, amelyből kettőt a gyári csapat versenyeztet, kettőt pedig privát alakulatoknak szeretnének kiadni.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az Autosport értesülése szerint a Zengő Motorsport opciós joggal rendelkezik a második privát Hondára, így amennyiben a csapat elő tudja teremteni a szükséges költségvetést, úgy biztosan "hozzánk" kerül a második autó is. Amennyiben azonban ez nem sikerülne, a marokkói pilóta szeretne lecsapni a lehetőségre.
"Egyelőre folynak a tárgyalások, de remélem, jövőre egy győzelemre is esélyes autót vezethetek majd" - idézi Bennanit az Autosport.
Olasz források korábban az RML által nemrég bejelentett hat 2014-es Chevrolet Curze egyikére is esélyesnek tartják a marokkóit, aki valószínűleg az új autó felkészítését is jelenlegi csapatára, a Proteam istállóra bízná.
Apropó Proteam, Valmiro Presenzini alakulata olasz, akárcsak a Honda gyári programját igazgató JAS Motorsport, ami megkönnyíthetné a közös munkát. De mondom még egyszer, ha Zengő Zoliék összeszedik a pénzt, biztosan övék a második Civic is.
Bennani az elmúlt két szezon során előrukkolt néhány biztató eredménnyel, tavaly harmadik lett a második hungaroringi futamon, idén pedig már kétszer is felállhatott a dobogó második fokára, egyszer ismét Magyarországon, egyszer pedig épp legutóbb, Sonomában. Emellett viszont meg kell jegyezni, hogy tartósabb jó sorozatot még nem nagyon láttunk a marokkóitól.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21