FIA WTCC Hungaroring, Hungary 4-5 May 2013

Fotó: Eurosport

Bizonyos szempontból nézve elég sok közös van Mehdi Bennaniban és Michelisz Norbiban. Mindketten olyan országból származnak, amely messze nem számít motorsport nagyhatalomnak, de hazájukban egyaránt rendkívül népszerűen. A marokkói pilóta számára balszerencse, hogy a marrakeshi utcai pálya elsősorban a motorerőről szól, a BMW-vel ezért mostanában nem volt sok esélye jó eredményekért harcba szállni. A Hungaroring viszont kifejezetten kedvez 320 TC-nek, és Bennani is szereti a technikás magyar kört, ezt bizonyítja, hogy tavaly itt szerezte élete első dobogós helyezését, idén pedig egy fokkal feljebb lépett a pódiumon, második lett.
A marokkói az első futamon jól jött ki a rajt utáni kavarodásból, majd Tom Coronel farvizén evickélve haladt előre. Amikor a holland betámadta Tom Chiltont, Bennani is megelőzte az RML Chevrolet, majd később, amikor Coronel Rob Huffal csatázott, nevető harmadikként a BMW-st is maga mögé utasította. A tizedik helyről indulva ötödikként zárt, és megszerezte a győzelmet a Yokohama kupában.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
"Nagyon jól éreztem magam az első futam során, kiadós meccset vívtunk Coronellel és Huffal. Közben viszont az autóra is vigyáznom kellett, a második versenyen ugyanis a második rajtkockából indulhattam, és nem akartam megkockáztatni, hogy megsérüljön a BMW" - mondta Bennani a WorldTouringCars-nak.
A második futamon Bennani tökéleteset rajtolt, és méretes előnnyel fordulhatott az egyes kanyarban Huff SEAT-ja előtt. Ha nincs Tarquini és Engstler balesete, szinte biztos, hogy a versenyt is megnyerte volna.
"A baleset utáni biztonsági autós fázis egyáltalán nem segített. Tudtam, hogy a SEAT gyorsabb lesz az egyenesben, hiszen a BMW a leggyengébb autó a jelenlegi mezőnyben."

FIA WTCC Hungaroring, Hungary 4-5 May 2013

Fotó: Eurosport

Az újraindítást követően Huff külső íven fordulva körbeautózta a marokkói BMW-jét, onnantól kezdve pedig kéz a kézben haladtak a befutóig. Bennani láthatóan tudta tartani Huff tempóját, ahhoz viszont nem volt elég gyors, hogy megelőzze. Szóval ha nincs az a biztonsági autós fázis...
"Miután Huff megelőzött, igyekeztem tapadni rá, hogy folyamatosan lőtávolban legyek, és nyomást gyakoroljak rá. De nagyon gyors volt, és egyszer sem hibázott. Ha megtette volna, biztosan lecsapok a lehetőségre, mert végig közel voltam hozzá."
Összességében azonban nagyon elégedetten zárta a hétvégét a Proteam Racing versenyzője. A második hellyel élete legjobb WTCC-s eredményét érte el, ráadásul mindkét futamon győzött a Yokohama kupában, amire szintén nem volt még példa karrierje során. Marrakesh után úgy tűnik a Hungaroring lesz a marokkói második kedvenc pályája.
"Nagyon szeretem a Hungaroringet, és a Proteam is jó beállításokkal rendelkezik erre a pályára. Emellett annak is köszönhetőek a sikerek, hogy a BMW-nek is fekszik a vonalvezetés. A 320 TC a kanyarokban jó, az egyenesekben viszont gyenge, a Hungaroringen pedig sok a kanyar és kevés a hosszú egyenes" - zárta Bennani.
Négy forduló után a marokkói 12. a bajnokságban, és negyedik a Yokohama kupában.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28