A Moszkvai Nemzetközi Motorshow -1. napján a sajtó képviselői előtt bemutatták a 2015-ben debütáló új TC1-es Lada Vesta koncepcióautóját, amely a visszafogott sikereket elérő Granta helyébe lép a Túraautó Világbajnokságon.
A WTCC Blog informátorai nem állítottak valótlant, amikor azt súgták, a típus mellett a szín is változik majd, jövőre ugyanis az eddig megszokott piros helyett narancssárgák lesznek az orosz márka gépei.
A Vesta több szempontból is előnyösebb alap egy versenyautóhoz, mint elődje, a Granta volt, amelynek kis méretei miatt rengeteg kedvezőtlen kompromisszumra kényszerültek a tervezők. Az új típus azonban már egy ízig-vérig B-kategóriás autó, és remélhetőleg ez jelentős előrelépést hoz majd a Lada számára.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
A színváltás sem egyszerűen úri muri, ha tüzetesen megnézzük a közzétett képeket, láthatjuk, hogy a Vestán már nem szerepelnek a Lukoil logói; helyettük egy másik orosz olajóriás, a ROSNEFT matricái tűnnek fel. Információink szerint két év után véget ér az együttműködés a Lada és a Lukoil között, sőt olyan híreket is hallani, hogy a szakításra már idén kora ősszel, tehát a WTCC szezon vége előtt sor kerülhet.
Ez egy másik problémát is felvet: mi lesz Mikhail Kozlovskiy-jal? A fiatal orosz pilóta második szezonját futja a világbajnokságon, ám a Lukoil tehetséggondozó programjának tagja, és könnyen lehet, hogy a szakítás után kenyéradója nem engedi többet a Ladánál versenyezni. Ha ez bekövetkezik, a Lada kénytelen lesz szétnézni a pilótapiacon, hiszen mindenképpen akarnak egy hazai versenyzőt, csakhogy az orosz túraautós kínálat jelenleg nem bővelkedik világbajnoki szintű tehetségekben.

Lada_vesta_concept_1

Fotó: Eurosport

Kozlovskiy egyébként állítólag nem lehetett ott a színpadon az új Vesta leleplezésénél, és a márka két angol pilótája, James Thompson és Rob Huff is "civilben" jelent meg.
Ha már Lukoil. Mielőtt az orosz olajvállalat összebútorozott volna a Ladával, önálló csapatot működtettek a WTCC-ben, így felmerül a kérdés, a szétválás után újraéledhet-e a Lukoil Racing Team. Konkrétumokat egyelőre nem tudni, ám a hírek szerint Marcello Lottival már felvették a kapcsolatot, és élénken érdeklődnek a jövő évre tervezett költséghatékony TC3-as bajnokság iránt.
Végül, íme bemutatóra készített videó:
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
TEGNAP 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00