Fred Vervisch, Nathanael Berthon és Tom Coronel után már a negyedik és egyben utolsó Audi-pilóta nevét is elárulta a Comtoyou Racing, és nem okoztak meglepetést.

A várakozásoknak megfelelően a rendkívül jól sikerült bemutatkozó szezon után idén is visszatérhet a WTCR-be Gilles Magnus, aki továbbra is élvezi a Belga Királyi Autóklub támogatását. A 21 éves pilóta tavaly megnyerte az újoncok összetettjét, és ötödik lett a bajnokságban, amivel megváltotta a jegyet a folytatásra.
Magnus ráadásul nagyon kiegyensúlyozott volt első Túraautó Világkupás évében, 16 futamból mindössze egyet nem fejezett be, 13-szor végzett az első tízben, és összesen négyszer állt a dobogón, ebből egyszer (Szlovákiaring, második futam) a második fokán.
Pau
Michelisz Norbi 26 pontot gyűjtött a hétvégén - megmutatjuk, milyen volt a két Pau-Arnos-i futam
17/10/2021 13:53
„Miután tavaly megnyertem az újoncok bajnokságát, azt mondtam, ha lesz lehetőségem ismét a WTCR-ben, versenyezni, a győzelem lesz a cél. De még fiatal vagyok, és remélhetőleg hosszú pályafutás áll előttem”
„Nagyon régóta álmodtam a WTCR-ről, és pozitív értelemben megváltoztatott, hogy itt lehetek. Sokat fejlődtem abban, ahogyan együtt dolgozom a csapattal, az pedig, hogy versenyképesek vagyunk, csak még jobb.”
„Hálás vagyok (az RACB-nek) a támogatásért és a lehetőségért. Nélkülük nem lehetnék itt, úgyhogy nagy köszönet nekik, nagyon sokat tesznek az olyan fiatal belga srácokért, mint én.”
Az RACB vezetője, Geoffroy Theunis a bajnoki cím terhét még nem szeretné Magnus vállára tenni, ezért úgy fogalmazott, azt szeretnék, ha a második évében az élmezőnyhöz tartozna.
Az újonc bajnokság helyét idén a junior kupa veszi át, és a belga srác ezt is megpróbálhatja megnyerni, hiszen korban még belefér, a szabály pedig azt mondja ki, az indulhat, aki 2019 előtt nem ment a WTCC / WTCR-ben. Ő pedig csak tavaly mutatkozott be.
A WTCR eddig bejelentett 2021-es nevezési listája:

WTCR 2021 nevezési lista 04.15

Fotó: Eurosport

IDE KATTINTVA feliratkozhat az Eurosport Túraautó hírlevelére, és biztosan nem marad le róla, ha valami fontosról írunk.
Most
Michelisz Norbi győzelmével zárult a csehországi hétvége - videó
10/10/2021 18:20
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
TEGNAP 11:00