2021-ben is négy autót indít a WTCR-ben a Cyan Racing, amely idén is a kínai Lynk & Co márkával együttműködve vesz részt a Túraautó Világkupán.


A göteborgi központú svéd csapat változatlanul négy Lynk & Co 03 TCR-t állít csatasorba, és a pilótafelállást is megtartják a tavalyi szezonból: marad a címvédő Yann Ehrlacher, a négyszeres világbajnok Yvan Muller, a 2017-es WTCC-első Thed Björk és a tavaly remekül bemutatkozó Santiago Urrutia. 
A Cyan Racing tavaly az egyéni és a csapat bajnoki címet is elvitte a WTCR-ben, ám Ehrlacher állítja, motiváltabb, mint valaha.
WTCR Saudi Arabia
A magyarokról, Tassi Atiról és Michelisz Norbiról is szólt a WTCR utolsó időmérője
4 ÓRÁJA
"Nagyon büszke vagyok rá, hogy címvédőként kezdhetem ezt az évet a csapattal, azokután, hogy tavaly pályafutásom legjobb évet teljesítettem. De ha valaki azt gondolja, kevésbé leszek elszánt, vagy nem állok majd készen 2021 kihívásaira, az nagyot fog tévedni"
- figyelmeztetett Ehrlacher. 
Begin Mailchimp Signup Form#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; width:100%;} /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */End mc_embed_signup
A csapatbajnoki esélyek maximalizálása miatt a Cyan technikailag ismét két alakulatra bontja a négy versenyzőt, Ehrlacher csapattársa pedig ezúttal is nagybátyja, Yvan Muller lesz. Aki a versenyzés mellett amolyan tanácsadó is a svédek számára.
"A 16. évemet kezdem a nemzetközi túraautózásban, és ugyanolyan motiváltnak érzem magam, mint 2006-ban. Aki ismer, tudja, hogy csak a győzelem érdekel, és ez mindenki másra igaz a Cyan Racing Lynk & Co-nál"
- mondta Muller.

cyan-racing-bejelentes-2021-2.jpg

Fotó: Eurosport

Thed Björk személyében továbbra is lesz hazai versenyző a svéd csapatnál, aki idén ismét az összetett elsőséget veszi célkeresztbe. 
"Büszke vagyok rá, hogy 2012 óta részese lehetek a csapat kalandjainak, és hogy egyhuzamban tizedszer is bizalmat szavaztak nekem. A célom 2021-re egyértelmű, nagyon szeretnék előre lépni, és újra harcolni akarok a dobogó tetőfokáért"
- ígéri Björk.
Az uruguayi Santi Urrutia tavaly csatlakozott a svéd-kínai koprodukcióhoz (a félig visszavonuló Andy Priaulx helyét vette át), és egyből odacsapott az asztalra. Dobogó a legelső hétvégéjén, majd később pole pozíció és győzelem az idény végén. Mi mást mondhatna, mint hogy:
"Ott szeretném folytatni, ahol tavaly abbahagytam, amikor két pole pozíciót értem el, és megszereztem az első győzelmemet a WTCR-ben. Otthon érzem magam a csapatnál az első közös szezon után, és mennék tovább előre. A cél, hogy csapatként bajnokok legyünk, én pedig szeretném megnyerni az egyénit. Remélem, mindenkit büszkévé tudok tenni, aki segítette a pályafutásomat"
- mondta Urrutia. 
Információink szerint a Cyan Racing már meg is kezdte a felkészülést Dél-Európában, ahova több autóval és mind a négy versenyzőjükkel érkeztek. A folytatásban intenzív tesztidőszak áll előttük, mert Christian Dahl csapatfőnök szerint a riválisok csak erősebbek lesznek tavalyhoz képest.
A 2021-re hivatalosan bejelentett autók és pilóták listája:

mezony.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR Saudi Arabia
Tassi Ati a legjobb magyar; Audi-Hyundai fölény a szaúdi FP1-en
11 ÓRÁJA
WTCR
WTCR Szaúd-Arábia, FP1 összefoglaló
12 ÓRÁJA