Muller_Citroen_teszt_3

Fotó: Eurosport

Miközben a futamokon megy az élet-halál küzdelem a pontokért, a helyezésekért, és néha a túlélésért, a háttérben elképesztő fejlesztési verseny alakult ki. A Honda és a Lada még csak a szélcsatornánál jár, a Citroen azonban időt, pénzt és felszerelést nem sajnálva koptatja Európa pályáit.
A franciák már az első évben világbajnokok akarnak lenni, ez teljesen nyilvánvaló. Csak az igazolja le Yvan Mullert Sebastien Loeb mellé, csak az próbálgatja harmadik pilótának José María Lopezt, és legfőképpen csak az tesztel másfél hónap alatt háromszor, aki nagyon komolyan gondolja.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
A Citroen járt már a Hungaroringen, a Szlovákiaringen, legutóbb pedig Valenciában, ahol Lopez és Loeb négy napon keresztül nyúzta a C-Elysée S2000-et, és próbálta megtalálni az autó lehetséges gyenge pontjait. Hogy mennyire komoly volt a spanyolországi menet, arról Zengő Zoli mesélt.
"Beszéltem Mullerrel, a Citroen ötszáz gumit tesztelt el, és Valenciában öt másodperccel javították meg a Chevy legjobb eddigi idejét. Ok, ez már az új szabályokra hajlított autó, szélesebb, erősebb, gyorsabb. Sokkal. A Honda méltó ellenfelet kapott a francia gyár belépésével, a versenyzőiről ne is beszéljünk, de ettől szép ez a verseny" - mondta Zoli a zengomotorsport.hu-nak.
Az ötszáz gumi a látványosabb adat, pedig az öt másodperc a durvább. Eddig arról szóltak a hírek, hogy kb. 2-3 másodpercet gyorsulnak majd az autók, a Citroen pedig már most a kétszeresénél tart. Három teszt után... Ezek tényleg komolyan gondolják.
Persze ez az idei autókhoz viszonyított adat kicsit lóg a levegőben, az igazi kérdés ugyanis az, hogy a Honda és a Lada jövő évi autójához viszonyítva hol áll majd a C-Elyseé, ám ezt csak jövő januárban fogjuk megtudni.
Fotó: Citroen Racing
Írta: Lanti
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33