Basseng_arc

Fotó: Eurosport

A sikeres kezdés után Marc Basseng hullámzó teljesítményt nyújtott eddig bemutatkozó WTCC szezonjában, ezért a német pilóta talán úgy érezte, szüksége van valamire, ami kicsit felrázza.
Az All-Inkl.com Racing versenyzője ezért visszatér korábbi sikerei színhelyére, és a hétvégén ismét GT autót vezet majd a Szlovákiaringen.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Basseng tavaly egy Mercedes kormányozva, Markus Winkelhockkal az oldalán megnyerte az akkor még GT1-es Világbajnokságnak számító sorozatot. Azóta változott egy s más, a bajnokság ma már FIA GT Series néven fut, a német pilóta pedig a Merci helyett egy Lamborghini Gallardo LP560-at vezet majd.
"Élvezem a WTCC-t is, de jó lesz kicsit visszaülni a GT autóba" - mondta Basseng a Motorsport-Totalnak.

Reiter_Lamborgini

Fotó: Eurosport

A címvédő főúri társaságot is kap a hétvégére, partnere ugyanis egy valódi német arisztokrata, Albert von Thurn und Taxis lesz, aki korábban éveken keresztül a világ egyik legfiatalabb milliárdosa volt.
Thurn und Taxis 12. hercege nyolc évesen örökölte apja elképesztő vagyonát (családja még a Német-Római Birodalom idejében, az 1500-as évek során emelkedett fel), aminek egy részét előszeretettel költi versenyzésre, mivel megszállott autósport rajongó. Nem is számít fakezűnek az úrversenyzők között, 2010-ben például német GT bajnok lett a Reiter Engineering színeiben.
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Basseng az év hátralévő három hétvégéjén ott lesz a FIA GT Series versenyein.
"Nincs ütközés a WTCC hétvégékkel, úgyhogy abban állapodtunk meg, hogy nekivágunk. Először viszont látnunk kell, hogyan boldogulok az autóval, és miként megy a közös munka Alberttel" - zárta Basseng,
A Reiter Engineering kedden a Red Bull Ringen tesztel, ahol Basseng is kipróbálhatja a Lamborghinit.
Fotó: WTCC Media, Reiter Engineering
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21