Barth_bmw_wiechers

Fotó: Eurosport

Fredy Barth élete első BMW-s versenyére készül új csapata, a Wiechers Sport színeiben. A svájci pilóta két teljes szezont húzott le SEAT-tal, mielőtt új istállójához igazolt volna. A nagy kaland a szombat reggeli időmérő edzéssel kezdődik, előtte viszont a csapat elutazik Torinóba, az IVECO főhadiszállására, ahol a hivatalos éveleji mezőnybemutatót tartják.
"Nagyon várom már a monzai szezonnyitót, hiszen az első tesztem kiválóan ment a Wiechersnél. Persze tudom, hogy szükségem lesz még némi időre, hogy utolérjem a tapasztalt BMW menőket, de ha jól végezzük a munkánk, akkor eredményes lehetek" - mondta Barth.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
8 ÓRA
Az idei lesz a Wiechers kilencedik szezonja a WTCC-ben, mivel a nienburgi csapat egyike azon kevés istállóknak, amely a kezdetek óta valamennyi világbajnoki évadban részt vett. Barth az istálló második svájci pilótája, Urs Sonderegger után, ám azt biztosra veszem, hogy több dicsőséget szerez majd a német alakulatnak, mint honfitársa. Ő a Wiechers történetének 19. versenyzője, Marc Hennerici, Oscar Hidalgo, Emmet O'Brian, Diego Romanini, Jan Vonka, Stefano D'Aste, Olivier Tielemans, Takayuki Aoki, Laurent Cazenave, Duncan Huisman, Kristian Poulsen, Matthew Marsh, Seiji Ara, Mehdi Bennani, Masataka Yanagida, Gary Kwok, Colin Turkington és Urs Sonderegger után.
Fotó: Fredy Barth
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22