Fredy Barth számára az év egyik legfontosabb pillanata következik, Makaón ugyanis szeretné lerázni magáról a rossz emlékeket, és két eredményes futamot akar a SEAT Leónnal. A svájci pilóta tavaly súlyos balesetet szenvedett az egyik edzésen, agyrázkódása lett, és enyhe füstmérgezést kapott, ami miatt végül nem tudott rajthoz állni a vasárnapi versenyeken. Barth nem a szokványos módon készül a makaói visszatérésre.
"A sikerhez arra van szükség, hogy fitt és kipihent legyél, ezért Sanghaj után megspóroltam magamnak egy visszautat Európába, és Ázsiában vertem fel a sátram. Igyekeztem a lehető legjobban kipihenni magam az idényzáró makaói futamra. Így megszabadultam egy csomó idegeskedéstől, valamint az időeltolódás és a klímaváltozás jelentette problémáktól. Találtam egy helyet Thaiföldön, aminek nagyon hasonló az időjárása Makaóhoz, és ezt tökéletes volt az ideiglenes irodám felállításához."
A munka mellett azért a kikapcsolódásra is nagy hangsúlyt helyezett Barth, aki nem csak becsületből megy Makaóra, hanem azért is, hogy bizonyítson a leendő szponzorok előtt.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
"Egy keveset ugyan dolgoznom is kellett, de összességében elég nyugodt volt a program. Napi két edzés, és rengetek szabadtéri sport: kajakozás, kerékpározás és hegymászás az Ang Thong Nemzeti Parkban. Fizikálisan és mentálisan is sikerült kipihennem magam, és már nagyon várom a találkozást a mezőnnyel, az európai vendégeimmel és ezzel a különleges utcai versenypályával" - zárta Barth.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: Fredy Barth
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30