Barth_Mac_SEAT

Fotó: Eurosport

Bár a hivatalos bejelentésre egyelőre még várni kell, jó esély mutatkozik arra, hogy Fredy Barth idén visszatérjen a WTCC mezőnybe. A svájci pilóta két viszonylag jól sikerült bemutatkozó szezon után tavaly sajnos nem tudta összeszedni az induláshoz szükséges pénzt, így csak az utolsó két versenyen, Sanghajban és Makaón állhatott rajthoz. Most azonban minden jel arra utal, hogy ismét egy teljes évet végigmehet a világbajnokságon.
"Végleges információt még nem tudok mondani, de teljes gázzal dolgozunk azon, hogy 2013-ban az egész szezont a WTCC-ben tölthessem. Annyit elárulhatok, hogy elég jól állunk, de még nincs véglegesítve minden. Terveink szerint március első hetében a Genfi Autókiállításon jelentenénk be hivatalosan az idei programot a szponzorom, az AutoScout24 standján" - mondta Barth a Túraautó Hírblognak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A svájci pilóta 2009-ben harmadik lett a SEAT León Európa-kupában (Michelisz Norbi és Max Pedalá mögött), és a jó kapcsolat azóta is megvan a spanyol márkával. 2010-ben és '11-ben is Leónnal indult, ráadásul a svájci SEAT importőr támogatásával. Bár idén több lehetőség is adott lenne a piacon lévő autók ismeretében (Chevrolet, BMW, Ford), jelenleg úgy tűnik, marad a SEAT 2013-ban is.
"Még nem dőlt el véglegesen, hogy milyen márkával indulok, de elsősorban a SEAT Swiss Racinggel próbálunk meg összehozni valamit. Autóversenyző lévén viszont természetes, hogy nyitva tartom a szemem, és megvizsgálok más lehetőségeket is" - tette hozzá a svájci.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21