Ha egy üzlet egyszer beindul... Egymást érik a bejelentések az ázsiai futamokon induló vendégpilótákról, Hiroki Yoshimoto után itt vannak az újabb nevek. A WTCC hűséges követői már meg sem lepődnek ezen, így szokott ez lenni minden évben. Különösen Makaón, ahol minden helyi legény szeretné kipróbálni magát a legendás utcai pályán, amit ugye nem zárnak le minden héten.
Yoshimoto után két újabb pilóta érkezését jelentette be SUNRED Engineering. Ahogy azt korábban már megírtuk, jön Fredy Barth, aki ráadásul az új SEAT motort kapja meg a csapattól. Hogy honnan lesz nekik, azt nem tudom (Yoshinak például egyelőre nem jut), de nem tartom kizártnak például, hogy bérbe veszik az STR kettes számú autóját. A svájci számára becsületbeli ügy Makaó, ahol tavaly egy nagy baleset miatt nem tudott elindulni a versenyeken. Barth egyébként már a kínai versenyen is elindul.
"Makaó egy különleges versenypálya, vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, egyszerre szeretem és gyűlölöm. Imádom, mert hatalmas kihívás, viszont még sosem sikerült célba érnem. Nehéz lesz újra gyorsan menni a tavalyi balesetem után, de ez része a profi autóversenyzők életének. Szeretném elrendezni a számlát a Guia pályával" - mondta a svájci a WTCC hivatalos honlapjának.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
Barth mellett hagyományosan ott lesz az idényzárón a pálya nagy ismerője, André Couto is. A Portugáliában született, de Makaón élő pilóta 2005 óta minden évben rajthoz áll hazai versenyén, más WTCC futamra viszont még sosem nevezett. Egyszer, az első évben elcsípett egy második rajtpozíciót, legjobb helyezése pedig egy 7. volt, 2006-ban. Tavaly is egy SUNRED Leónt vezetett, de korábban próbálkozott már Hondával és Alfa Romeoval.
Emlékezetes volt 2009-es ténykedése, amikor ütközött Franz Engstler autójával, ami piros zászlót eredményezett. Yvan Muller így nem tudott feljebb kapaszkodni a 3. helynél, Gabriele Tarquini pedig bajnok lett. 2010-ben Jordi Gené autójával indult szintén a SUNRED csapatnál, de már az első kanyarban összeakad Andy Priaulx-al. A kocsi annyira megsérült, hogy nem is állhatott rajthoz a második futamon. Tavaly a kiváló hetedik rajthelyet szerezte meg, ám egyik futamon sem ért célba. 2011-es szereplése azonban sokak számra arról maradt emlékezetes, hogy az időmérőn ütközött Alain Menuvel, ami miatt elszálltak a svájci - egyébként már elég halovány - bajnoki esélyei.
Couto egyébként már győzött Makaón, 2000-ben a Forma-3-as versenyen nyert. Az év többi szakában a japán SuperGT-ben versenyez, ahol 2004-ben második lett a királykategóriát jelentő GT500-ban egy Lexus SC430-cal. Az idei szezonban a 10. helyen áll.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00