Megállapodást kötött Mehdi Bennani és Stefano D'Aste a sonomai második futam előtt, ám végül mindketten a sóderágyban végezték. Pedig az olasz szerint akár kettős győzelem is lehetett volna belőle. Az állórajtos futamon D'Aste startolt az élről, mögötte pedig Bennani állt a második kockában. A két BMW-s pilóta a rajt előtt megegyezett, hogy az első 3-4 körben nem abajgatják egymást, inkább összedolgoznak, és megpróbálnak elhúzni a többiektől. A nagy terv viszont nem jött össze, mivel a második körben a marokkói kilökte D'Astét, majd kicsivel később ő is kiesett.
"Szerintem könnyedén megnyerhettük volna a második futamot. Az első néhány körben még nem volt olyan erős az autóm, utána viszont nagyon ment. Medhivel beszéltünk a rajt előtt, és azt mondta, miatta ne aggódjak, az első három körben, amíg nincs egy kis előnyünk, ő biztosan nem fog előzni. Aztán majd meglátjuk mi lesz. Úgyhogy én nem zártam az ívet, ő viszont túl gyorsan érkezett, és belém jött"  - mesélte D'Aste a TouringCarTimesnak.
"Nem tudom miért csinálta, hiszen egyértelműen megállapodtunk a startnál, hogy aki jobban indul, az marad elől, és megpróbáljuk kihasználni a szélárnyékot. Az elsőkerekes autók a  verseny elején még tudták tartani velünk a lépést, utána viszont sokkal gyorsabbak voltunk. Én például a kicsúszás után az utolsóról a kilencedik helyre jöttem fel."
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
Egyáltalán nem meglepő, hogy Bennani picit másképp látta a történteket. Azt a marokkói is elismeri, hogy megállapodtak az olasszal, ám szerinte D'Aste azzal, hogy helyet hagyott és elvette a  gázt, olyan helyzetben hozta, amiben nem volt más választása, mint bemenni mellé.
"Én a saját ívemen mentem, és amikor megláttam, hogy D'Aste elkezd fordulni, pont arra gondoltam, hogy csak nehogy így forduljon, de akkor már késő volt. Mindent megtettem, amit csak lehetett, hogy átmenjek a jobb oldalra, de akkor már négy kerékkel a rázókövön voltam, úgyhogy ennyit tudtam. Utána pedig valami nagy nem volt rendben a kocsimmal, elállítódott a kormány" - hangzott Bennani verziója.
A marokkói D'Aste kiforgása után a negyedik körig vezetett, majd ő is kicsúszott a kettes kanyarban.
"Megpróbáltam egy kis előnyt kiharcolni Engstlerrel szemben, és ehhez nagyon kellett sietnem. Az ötödik körben viszont kicsit túlzásba vittem, és elúszott az autó hátulja. Megpróbáltam visszatérni a pályára, de az is komoly küzdelem volt, hogy nem menjek neki a falnak" - mesélte Bennani.
A történet zárása pedig - erre mindenki emlékszik - hogy Yvan Muller nem sokkal később Engstlert is kilökte az élről, azaz rövid időn belül három BMW-s bukta el a vezetést hibának köszönhetően.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33