Egy hét, és újra konstruktőri bajnoki címet ünnepelhet a Chevrolet csapat. Hivatalosan ugyan még nem biztos, de igazából biztos. :) Az amerikai márkának a teljes suzukai hétvége alatt csak 10 ponttal kell többet szereznie, mint a BMW-s valamint a SEAT-os riválisoknak, és akkor behozhatatlan lesz az előnyük. Nem tűnik megoldhatatlan feladatnak...
Az egyéni pontversenyben viszont egészen más a helyzet. A fordulatos sonomai versenynek, és Yvan Muller butaságának túlzott agresszivitásának köszönhetően most egyetlen pont sem választja el a franciát és Rob Huffot. Alain Menunek már némi szerencsére is szüksége lesz, mert 48 pontos hátrányból önerőből nehéz lesz visszakapaszkodni.
"A rali világbajnokságon való részvétel segített kicsit elfelejteni a Sonomában történteket, ahol áthajtásos büntetést kaptam. Súlyos árat kellett fizetnem egy kis hibáért. A bajnokság így újra teljesen nyitott, a számláló visszaállt nullára. Az utolsó három fordulót ugyanolyan elszántsággal és ugyanazzal a céllal várom, mint az eddigi kilencet: a legjobbat akarom kihozni magamból. Lehet, hogy Suzuka nem a legizgalmasabb pálya a szezonban, de a pontok osztásánál ez senkit sem érdekel" - mondta Muller.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
39 PERC
"Az elmúlt két forduló után természetesen nagyon magabiztosnak érzem magam. Négyszer álltam a dobogón, és pont erre volt szükségem, hogy ismét versenybe kerüljek a bajnoki címért. Izgalmas lesz a szezon vége. A célom egyértelmű: nem szeretnék újra második lenni. Nem lesz könnyű Yvan ellen, de mindent meg fogok próbálni. (Suzukában) nagyon nehéz lesz előzni, úgyhogy különösen fontos az időmérő edzés, a második futam pedig komoly izgalmakat tartogathat" - folytatta Huff.
"Nagyon várom már, hogy Suzukában versenyezzünk. Szeretem Japánt, és tavaly nagyon is elégedett voltam a pályával. Élveztem a versenyzést, és jól alakultak a dolgok, megszereztem a pole-t, megnyertem az első futamot, és negyedik lettem a másodikon. Valami hasonló eredményre lenne szükségem, hogy versenyben maradhassak a bajnoki címért. Nem lesz könnyű, mert sok biztosnak tűnő pontot veszítettem el Sonomában" - vette át a szót Menu.
"Suzuka egy újabb olyan verseny, amely nagyon távol van az otthonunktól. Az autókat és a felszerelést egyenesen az Egyesült Államokból hozták át, néhány alkatrészt hazaküldünk javításra, de semmi komoly. Már tavaly is mentünk Suzukában, úgyhogy megvannak a szükséges adatok a felkészüléshez. Jelenleg jobban aggaszt bennünket a hétvégére beígért tájfun riadó, ami összezavarhatja az utazási terveket. Egyébként nagyon különleges helyzetben vagyunk a bajnokság szempontjából, Yvan és Rob azonos ponttal áll, Alain pedig szintén versenyben van még. A csapat továbbra is fair és teljes támogatást biztosít mindhármuknak, és fontos számunkra, hogy megmaradjon a csapategység is" - zárta Ron Hartvelt, a RML projekt menedzsere.
A statisztikák alapján egyébként az idei bajnokság szorosabb a tavalyinál, hiszen 2012-ben már négy futammal a vége előtt, Valenciában eldőlt, hogy a Chevrolet nyeri a gyártók összetettjét. A suzukai ünneplés mégis egészen más lesz, mint a spanyolországi, hiszen mindenki tudja, hogy ez az utolsó szezon a Chevy számára.
Fotó: Chevrolet
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00