A két autó érkezésével a belga Comtoyou Racing flottája hat Audira bővül.
Franco Girolami idén domináns teljesítménnyel nyerte a TCR Europe-ot, 115 ponttal verte meg a második helyen végző csapattársát, Tom Coronelt.
„Egy éve dolgozunk vele együtt, és teljesen megérdemelte a TCR Europe bajnoki címét, hiszen kimagaslott a többiek közül. Olyan pilóta, aki hajlandó keményen dolgozni, ezért megérdemli a helyét a WTCR mezőnyében. Mi is szerettük volna tovább írni ezt a történetet vele a világkupán” – mondta Francois Verbist csapatmenedzser.
WTCR
Megvan az első csapat, amely ott lesz a WTCR utódsorozatában
03/11/2022 - 10:51
A 42 éves macedón Davidovski idén már az ötödik szezonját teljesítette a TCR Europe-ban, és de az elsőt a Comtoyou-val. Korábban egy negyedik hely volt a legjobb eredménye, idén viszont a Paul Ricardon a pole-ból indulva megnyerte a második futamot, és 12. lett az összetettben.
„Viktor is nagyon szerette volna kipróbálni magát a világszintű túraautózásban, és örülünk, hogy ezt lehetővé tudtuk tenni számára. Tudjuk, mire képes.”
Girolami köszönetet mondott a csapatnak a lehetőségért, és hozzátette, tisztában van vele, mekkora ugrás lesz fellépni a WTCR-mezőnyébe.
„Lépésről-lépésre fogok haladni, mert bár a TCR Europe-ban is magas a színvonal, a WTCR-ben megy a világ tíz legjobb túraautósa. Érdekes lesz felfedezni a WTCR-t, és megpróbálni fejlődni. Nincsenek céljaim, mindig csak annyit szeretnék, hogy ki tudjam adni magamból a legjobbat” – fogalmazott a kisebbik Girolami.
Bár nem egy csapatban és nem azonos autóval mennek majd, ne legyen kétségünk afelől, hogy amennyit csak tud, megpróbál majd segíteni testvérének, aki az All-Inkl.com Münnich Motorsport Hondával a bajnoki címért száll harcba.
A hat autó szervizelése már a Comtoyou-nak is nagy feladat, ezért egy másik Audi-ügyfél, az STCC-ben versenyző Lestrup Racing is besegít nekik.
Anneau du Rhin
Mi lett Azcona büntetésével és Michelisz Norbi dobogójával?
08/08/2022 - 06:40
WTCR
Bennani visszatér; bejelentették az Audi-pilótákat a WTCR-ben
22/04/2022 - 11:37