Mak_Mac_BMW

Fotó: Eurosport

Az évek során hagyománnyá vált a WTCC-ben, hogy az ázsiai futamokra tucatjával neveznek a helyi versenyzők, ám eddig kis túlzással csak tengtek-lengtek a mezőnyben. A Yokohama kupában el-elcsíptek egy-két pontot, ennél többre azonban nem volt esélyük, főleg mivel a régi szívó 2000-es autók nem tudnak versenybe szállni az 1.6 turbós kocsikkal.
Az Eurosport Events éppen ezért idénre kiírja az Eurosport Asia Trophyt, amelyben olyan ázsiai versenyzők szerepelhetnek, akik csak egy-egy futamra neveztek. A kupába Suzukában, Sanghajban és Makaón lehet pontokat szerezni.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
"Az elmúlt években egy erősödő érdeklődést tapasztaltunk az ázsiai versenyzők részéről a WTCC iránt. Különösen azért, mert a régebbi WTCC-s autók nagy része Ázsiában folytatja pályafutását, a makaói, a hongkongi, a kínai, vagy más távol keleti bajnokságban. Szeretnénk bátorítani őket, és elismerni a teljesítményüket, ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk a különálló kupát, amit Makaón, a díjátadó gála keretéven adunk át. Ezen felül tárgyalásokat folytatunk lehetséges szponzorokkal, mivel szeretnénk, ha pénzdíj is járna a kupával" - mondta Marcello Lotti, a WTCC általános igazgatója az fiawtcc.com oldalnak.
Az Ázsia Kupában az első nyolc helyezett kap pontot, a privát értékelésből megismert 10-8-6-5-4-3-2-1 rendszer alapján. További egy pont jár minden az abszolút értékelésben megszerzett pont után. 2012-ben 13 olyan ázsiai pilóta állt rajthoz az utolsó három futamon, aki idén szerepelhetne az Ázsia Kupában. A különértékelésnek köszönhetően az ázsiai pilóták nagy része várhatóan mindhárom távol-keleti futamra benevez majd, ami szintén jól jöhet a bajnokságnak.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00