Amióta a Honda bejelentette, hogy már ebben a szezonban csatába küldik a Civic S2000-et, a japánok igyekeznek hangoztatni, hogy az idei versenyeket csak tesztnek szánják, és nem különösebben érdeklik őket az eredmények. Ám ezt a most következő hétvégén lehet utoljára elsütni, Makaó után ugyanis már élesben megy majd a játék. Egyelőre azonban a tapasztalatszerzésen van a hangsúly, és megint lesz mit jegyzetelni, hiszen a Honda először kerül be a kompenzációs rendszerbe, és +40 helyett az utcai pályán már -20 kg-val mehet Tiago Monteiro.
"Makaó egy teljesen más történet, egy más játék, egy más pálya, semmivel sem lehet összehasonlítani a hangulatát, és az autó beállításait sem. Valószínűleg ez lesz a legnehezebb helyszín számunkra, hiszen nagyon egyenetlen és szűk az aszfalt. De mindenki meg fog szenvedni vele. Ezért lenne fontos, hogy ismerjük az autót, ám ez rólunk még nem mondható el, úgyhogy lépésről-lépésre fogunk haladni, és megpróbálunk fejlődni minden edzésen. Nem leszek őrült, de azért nyomni fogom, harcolok, de egyben adatot is gyűjtök majd a jövő évre" - magyarázta Monteiro.
Makaó városa a szerencsejáték egyik fellegvára, és ez néha a Guia pályán rendezett futamokra is igaz.
WTCR
A riválisokat meglepte a Hyundai Elantra N TCR BoP-je
EGY ÓRA
"Sosem jártam még a makaói pályán, de a csapatban vannak néhányan, akik voltak már itt, és ők azt mondták, hogy az egész verseny olyan, mint a szerencsejáték. Gondolom azért, mert sokszor a szerencsének is komoly beleszólása van a pályán zajló események alakulásába. Az autóról egyébként sok tapasztalatot szereztünk Suzukában és Sanghajban, és több területen is fejlődtünk. Makaón a megbízhatóságra és az egyensúlyra szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni. Bízunk a versenyzőnkben, és abban, hogy a szerencse is mellénk szegődik a versenyeken" - tette hozzá Daiszuke Horiucsi, a csapat vezető mérnöke.
A Honda eddigi legjobb eredménye egy kilencedik hely volt, amit még a legelső versenyükön ért el Monteiro. Makaón ismét a pontszerzés lesz a cél, de már egy 60 kiloval könnyebb autóban.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
16/05/2021 07:45
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18