Az Autosport magazin szerint az Chevrolet-vel három világbajnoki címet szerző brit RML istálló azon dolgozik, hogy 2013-ban az Yvan Muller - Rob Huff kettőssel induljanak a WTCC-ben. Ray Mallock csapata az amerikai márka kiszállása miatt privát alakulatként versenyeztetné tovább a Chevrolet Cruze-okat, bár háromról kétfősre zsugorodna az istálló. A címvédő Huff 2005 óta folyamatosan velük dolgozik a világbajnokságon, a háromszoros világbajnok Muller pedig 2010-ben csatlakozott.
Az RML számára jelenleg a szponzori háttér megteremtése a legfontosabb feladat, hiszen a továbbiakban nem számíthatnak a  Chevrolet anyagi támogatására. Az autókat viszont egy az egyben ők építették, ergo az utolsó csavarig mindent tudnak róluk, azaz ha a számla rendben lesz, az RML jövőre is ütőképes csapat lehet a WTCC-ben. Egyes hírek szerint Muller van jobb helyzetben a két világbajnok közül, ő ugyanis akár jelentősebb szponzorpénz megmozgatására is képes lehet.
Huff viszont sokkal pesszimistábban néz a jövő elé, és úgy vélni, koránt sem biztos, hogy lesz lehetősége megvédeni az idén megszerzett világbajnoki címet.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
"A WTCC az első helyen áll, nagyon szeretném megvédeni az idei bajnoki elsőséget. De az egyik legnehezebb feladat, hogy összehozzuk a dolgot. Egyelőre nehezen látom, hogy miként sikerülhetne, de teljes erővel azon dolgozom, hogy összeálljon valami 2013-ra" - idézi Huffot az Autosport magazin.
Az RML istállót közben hírbe hozták a Renault gyárral, amely szintén érdeklődik a WTCC iránt, ám egyelőre nagy a hallgatás, és ha lesz is valami belőle, az csak 2014-től jelenthet megoldást a sorozat világbajnokainak.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28