Muller_vilagbajnok

Fotó: Eurosport

Michelisz Norbi csodás suzukai győzelme miatt a mezőny többi tagja kicsit háttérbe szorult tegnap, ám a zengős győzelmen kívül is voltak érdekes momentumok a hétvége során. Yvan Muller például világbajnok lett, negyedszer, ami - ki ne tudná - rekord a WTCC-ben, hiszen korábban a francia mellett Andy Priaulx is három elsőségig jutott a BMW-vel.
Mióta Argentínában megbüntették Tiago Monteiro kilökéséért, az óvatosság jeleit véltem felfedezni Mulleren. A mindig kemény, precíz és kegyetlenül ellenállhatatlan francia, aki abszolút dominálta a szezon első felét, érzésem szerint elkezdett a biztonságra törekedni. Ezt bizonyítja, hogy négy futamon keresztül nem nyert, és az időmérőkön is visszafogottabbnak tűnt.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
6 ÓRA
A világbajnoki cím bebiztosítása után tett egyik nyilatkozatában aztán magyarázatot is adott erre.
"Különleges íze van ennek a sikernek, mert ezúttal nem egy gyári csapat tagjaként lettem világbajnok. Sokkal kisebb volt a költségvetés, és többször is óvatosságra kényszerültünk, hogy ne legyenek túl magasak a kiadások. Egész máshogy kellett gondolkodnom, ezért talán erre a győzelemre vagyok a legbüszkébb. Szép befejezése ez a RML-el írt történetnek, négy év alatt háromszor voltam velük világbajnok, ők pedig négy adták az egyéni győztes" - mondta Muller az Eurosportnak.
Nem tartom kizártnak, hogy a szűkös költségvetés miatt volt fontosság, minél hamarabb bebiztosítani a világbajnoki elsőséget, és a francia ezért vett vissza kicsit a bevállalósabb stílusból.

Muller_chevroler_jpn

Fotó: Eurosport

Világelsőhöz méltó módon a győzelem után csapatát, az RML-t is elismerő szavakkal illette.
"Leginkább a profizmusuk és a lelkes hozzáállásuk miatt szerettem velük dolgozni. Az RML-nél mindenki elszántan teszi a dolgát, és ez meg is látszik. A csapatnál mindig jó a hangulat, és ez élvezetessé teszi a közös munkát. Osztoztunk a sikerekben és a kudarcokban is, ezért mondom, hogy itt igazán megvolt a csapatszellem. Ez a bajnoki címet épen ezért az összes RML csapattagnak ajánlom."
A negyedik vb győzelemmel egy másik rekord is módosult, először fordult elő a WTCC történetében, hogy két fordulóval a bajnokság vége előtt eldőlt a bajnoki cím sorsa. Milyen érdekes, hogy pont akkor, amikor egy privát pilóta győzött.
Muller a hátralévő két fordulóra is talált magának feladatot, szeretné segíteni Tom Chiltont a második hely megszerzésében, az RML-t pedig a csapatbajnoki címig repítené.

Muller_loeb_citroen

Fotó: Eurosport

Az immár négyszeres világbajnokot jövő évi csapata és versenyzőtársa, azaz a Citroen Racing és a jó barát Sebastien Loeb is köszöntötte.
"Gratulálok jövendőbeli csapattársamnak, Yvan Mullernek a negyedik világbajnoki címéhez. Már alig várom, hogy csatlakozzon hozzánk 2014-ben" - írta Loeb a Facebookon.
"Gratulálunk Yvan Mullernek a negyedik WTCC bajnoki címhez. Lájkoljatok, ha ti is gratulálni akartok" - tette közzé a Citroen.
A vb cím korai megszerzése ellenére Muller idén nem indul a WRC franciaországi állomásán (Loeb viszont igen), inkább a Citroen C-Elysée fejlesztésére koncentrál.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05