Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a Magyar Televíziónak adott nyilatkozatában a hazai motorsportélet újraindulásának esélyeit taglalta. 


Elmondta, a magyar bajnokság versenyei jelen állás szerint júliusban indulhatnak el, és ha nem történik váratlan fordulat, augusztustól akár nemzetközi eseményeket is rendezhetnek az országban. 
A legfontosabb természetesen az augusztus legelejére tervezett Formula 1-es forduló, ám folynak a tárgyalások, hogy pótolják az eredetileg április végére beírt, de azóta törölt hungaroringi WTCR-versenyt is. 
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
"A promóter egy teljesen új naptárban gondolkodik, amelyben az ázsiai helyszínek helyett csak európai állomások szerepelnének, közte a Hungaroringgel"
- idézi Oláh Gyárfást az MTI. 
Az MNASZ elnöke szerint, amennyiben a jelenleg tervben lévő új WTCR naptárt elfogadják, úgy annak biztosan része lesz a magyar pálya. Onnantól már csak azért kell majd izgulni, hogy ne változzanak rossz irányba a körülmények. 
Mégis lehet idén WTCR a Hungaroringen, és alakul a tisztán európai szezon | Hosszabbítás
A Motorsport.com már tényként közli, amiről nagyjából egy hete - mint feltételezés - elsőként írtunk itt az Eurosport magyar oldalán: teljesen átalakítják a 2020-as WTCR naptárt, és a mezőny idén nem utazik Ázsiába. Az ok természetesen a koronavírus járvány által előidézett új nemzetközi helyzet, melyben jelenleg még a lokális utazás is komoly nehézségekbe ütközik, nem beszélve a világméretű jövés-menésről.
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33