A tervek szerint 2021-ben elindul a világ első többmárkás elektromos túraautó bajnoksága, az Eurosport Events által szervezett PURE ETCR sorozat, melynek alapja a Marcello Lotti által létrehozott elektromos TCR-kategória lesz. 


Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bajnokság kitör a pályaversenyzés megszokott keretei közül, és inkább a ralikrosszhoz hasonlít majd a lebonyolítás. Három-hat fős, rövid futamok, továbbjutók, kis- és nagydöntők, lóversenyhez hasonló rajtgép, stb.
Mindez elsősorban azért, hogy akkumulátor-technológia jelenlegi korlátai ellenére a futamok ne az energiaspórolásról, hanem továbbra is a parkettáig nyomott pedálról szóljanak. 
WTCR
Súlyos balesetbe került a Vila Realból hazafelé tartó Zengő Motorsport
TEGNAP 09:00
A 670 LE-s túraautók versenyét ugyanúgy élőben közvetíti majd az Eurosport, mint a WTCR, vagy előtte a WTCC fordulóit; ezt nemrég hivatalosan is bejelentették a PURE ETCR szervezői. Sőt, az Eurosport Player, illetve a Magyarországra most megérkező discovery+ szolgáltatásban a közvetítések interneten is elérhetők lesznek. 
"
Az Eurosport a Formula E 2014-es első közvetítése óta elkötelezett az elektromos autóversenyzés népszerűsítésében. A megállapodásnak köszönhetően a világ motorsport-rajongói a legmagasabb színvonalú, minden igényt kielégítő műsorokon keresztül követhetik a versenyszezont. Közelebb juthatnak az eseményekhez, és megismerhetik a szezon legérdekesebb történeteit"
- mondta Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője.
"A hagyományos közvetítés és a discovery+ által kínált digitális streaming együttesen hatalmas értéket teremt rajongóink számára.”
A PURE ETCR tavaly év végi bemutatóján két autót, a Hyundai Velostert és Romeo Ferraris által épített Alfa Romeo Giuliát csodálhatta meg a közönség, ám azóta a harmadik márka, a Cupra is elkészült a közös hajtáslánc integrációjával. Korábban egy negyedik gyártóról, a kínai tulajdonban lévő MG-ről is lehetett híreket hallani, ám azóta nem derült ki újabb információ. 

PUREETCR_Aragón2020_129.JPG

Fotó: Eurosport

Vila Real
Magyar örömünnep a WTCR-ben a kettős Vila Real-i győzelem után
04/07/2022 15:39
Vila Real
Zengő Motorsportos versenyző nyerte a WTCR történetének 100. futamát, Tassi Attila második lett
03/07/2022 19:37