Michelisz_teszt_honda

Fotó: Eurosport

Közel két hónapos tűkön ülés után ma végre elérkezett az a pillanat, amire Michelisz Norbi olyan nagyon várt. A Cremona mellett található Circuito San Martino del Lago versenypályán a magyar pilóta végre kipróbálhatta a Honda Civicet, egészen pontosan a 2012-es évre épített prototípust. Már a felvezetés is kalandos volt, a japán gyár ugyanis a legendás monzai körre tervezett egy kétnapos gyakorlást, ám a kedden lehulló több mint harminc centi hó miatt végül új helyszínt kellett választani, és csak egy nap maradt a munkára.
Ehhez képest ma tiszta ég és kellemes napsütés fogadta a gyári alakulatot és a Zengő Motorsportot Cremonában. Mivel az utolsó pillanatban Tiago Monteiro 2013-as autója is elkészült, Norbi egész napra megkapta a régebbi fejlesztésű Civicet, amellyel tavaly a portugál dobogóra állt Makaón. Norbival együtt a komplett zengős csapat is elutazott Olaszországba, így Bári Gergely versenymérnök, és a szerelő srácok is megkezdhették a barátkozást az autóval.
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
TEGNAP 14:23
Michelisz természetesen óvatosan indult neki az ismerkedésnek, az aszfalt ugyanis hideg, az autó pedig ismeretlen volt. Ám az első baráti lépések nagyon hamar megtörténtek egymás felé, Norbi már az első félórás menet után is mosolyogva szállt ki az autóból.
„Nagyon jók az első élményeim a kocsival, igazából valamelyest még felül is múlta az elvárásaimat. Jó érzés újra versenyautóban ülni, ráadásul az elejétől kezdve éreztem, hogy a Hondában komoly potenciál rejlik. Még nagyon hosszú az út addig, hogy kimondhassam: sikerült kiismernem a kocsit, de ma nagyon jó tempóban haladtunk, és pozitív élményekkel gazdagodtam” – mondta Norbi a Túraautó Hírblognak.

Michelisz_teszt_honda_2

Fotó: Eurosport

Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro hivatalos köridőiről ugyan nem kaptunk folyamatos tájékoztatást, ám Vályi Pista egyszer átsunnyogott az ő boxukba, és megleste Norbi valamint az olasz legjobb eredményét. Nyugodtan mondhatom, nincs szégyenkezni valónk, a magyar pilóta ideje kicsit több mint fél másodperccel maradt csak el a korábbi világbajnokétól, úgy, hogy Tarquini már az új autóval, és sokkal jobb állapotban lévő gumikon ment.
Egy kisebb probléma árnyékolta csak be a Honda cremonai tesztjét, két autóban is meghibásodott a váltó. Először Monterio Civicében adta meg magát, majd Norbié is felmondta a szolgálatot. A magyar pilóta kocsijában az egyik olajpumpa szállt el, és a javítás annyi időt vett volna igénybe, hogy két félórás menettel a vége előtt sajnos le kellett húzni a rolót. Azt még sajnos nem sikerült kiderítenünk, hogy Monteiro Hondájával is hasonló dolog történt-e.
Ennek ellenére nyugodta mondhatjuk, hogy eredményes napot zárt Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport, és egy jókora lépéssel közelebb kerültek az új kocsi megismeréséhez. Holnap a csapattal együtt meglátogatjuk a JAS Motorsport főhadiszállását, délután pedig az istálló sajtótájékoztatóján veszünk részt. A legfrissebb hírek szerint egyébként Norbi új autója március közepére készülhet el, és valószínűleg még a monzai idénynyitó előtt lesz is lehetősége tesztelni vele.
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05
WTCR
Hivatalossá vált, hova küldi Michelisz Norbit a Hyundai Motorsport
12/04/2021 08:28