Alain Menu és Gabriele Tarquini sorsa már az első sonomai futam legelső körében megpecsételődött. A svájci indulhatott az élről, ám az olasznak sikerült jobban a rajt, a célegyenes végén már a kék Chevrolet mellett haladt a piros SEAT. Ám ahogy a legtöbb pályán lenni szokott, az egyenes végén általában kanyar van, ahol be kell fordulni. A két éllovas közül egyik sem akart engedni, így koccanás lett a vége. Tarquini visszaesett az ötödik helyre, Menu viszont megtartotta a helyét... Egy ideig.
A Chevrolet Cruze kormányszervója ugyanis megsérült az ütközésben, és a harmadik körre gyakorlatilag irányíthatatlan lett az autó. Annyira, hogy néha teljesen beragadt a kormány. Menu végül kiállni kényszerült. Ám Tarquini sem úszta meg az esetet, az ő kocsija is megsérült, és a hiba végigkísérte a második futamon is.
"Érthető módon nagyon csalódott vagyok az első futamon történtek miatt. Nyerhettem volna, de aztán jött ez a hiba a kormányszervóval. Ha nincs ez a probléma, most kb. 20 pont lenne a hátrányom, úgyhogy ez a 48 pont három futammal a vége előtt nem hangzik túl jól. Pont az ellenkezőjére lett volna szükségem" - mesélte Menu a TouringCarTimesnak.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Olvassa el a teljes cikket az Eurosport oldalán!
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21