Alain Menu és Gabriele Tarquini sorsa már az első sonomai futam legelső körében megpecsételődött. A svájci indulhatott az élről, ám az olasznak sikerült jobban a rajt, a célegyenes végén már a kék Chevrolet mellett haladt a piros SEAT. Ám ahogy a legtöbb pályán lenni szokott, az egyenes végén általában kanyar van, ahol be kell fordulni. A két éllovas közül egyik sem akart engedni, így koccanás lett a vége. Tarquini visszaesett az ötödik helyre, Menu viszont megtartotta a helyét... Egy ideig.
A Chevrolet Cruze kormányszervója ugyanis megsérült az ütközésben, és a harmadik körre gyakorlatilag irányíthatatlan lett az autó. Annyira, hogy néha teljesen beragadt a kormány. Menu végül kiállni kényszerült. Ám Tarquini sem úszta meg az esetet, az ő kocsija is megsérült, és a hiba végigkísérte a második futamon is.
"Érthető módon nagyon csalódott vagyok az első futamon történtek miatt. Nyerhettem volna, de aztán jött ez a hiba a kormányszervóval. Ha nincs ez a probléma, most kb. 20 pont lenne a hátrányom, úgyhogy ez a 48 pont három futammal a vége előtt nem hangzik túl jól. Pont az ellenkezőjére lett volna szükségem" - mesélte Menu a TouringCarTimesnak.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
7 ÓRA
Olvassa el a teljes cikket az Eurosport oldalán!
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05