Hazai versenyéhez érkezett a WTCC három gyári csapatának egyike, a Lada Sport Lukoil tavaly után másodszor mutathatja meg magát az orosz közönségnek a főváros melletti Moscow Raceway-en. Ám míg 2013-ban erőből simán a pontszerzők közé tartoztak, kis szerencsével pedig a dobogót is meg tudták közelíteni, addig idén az első tízbe is csak nagy erőfeszítések árán tudnak bekerülni.
Vegyes érzések lehetnek most a csapat vezetőségében. Egyrészt nyilván szeretnének kitenni magukért, hiszen az orosz közönség számára szinte nemzeti jelkép a Lada, másrészt pontosan tudják, érdemi fejlesztés nem történt az autón, így kevés rá az esély, hogy jelentős javulás történjen a korábbi futamokhoz képest.
Némi nyomás is nehezedik majd a csapat vállára, hiszen a hírek szerint a helyszínről követi nyomon a vasárnapi futamok eseményeit a gyár tavaly novemberben kinevezett új elnöke, Bo Andersson, aki a Lada történetének első külföldi vezetője. A WTCC Blog értesülései szerint egyelőre még a Ladánál is kevesen tudják, a katonatisztből cégvezetővé avanzsált svéd hogyan tekint a WTCC-s programra, azaz nem ártana jó benyomást tenni rá.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
4 ÓRÁJA
Az elnök többek között azért is teszi tiszteletét a versenyen, mert ott mutatják be a Granta felfrissített változatát, valamint a Kalina NFR-t és a Kalina Sportot is.
A Lada Sport Lukoil három versenyzője közül kettő már járt Moszkvában a csapat tagjaként, Mikhail Kozlovskiy pedig WTCC-s pályafutása előtt is sokat ment a Herman Tilke által tervezett körön.
"Szeretem a Moscow Raceway vonalvezetését, és nem csak a tavalyi WTCC-s futamok alapján mondom ezt, hiszen korábban is versenyeztem itt még az Orosz Túraautó Bajnokságban. Oroszországban imádják az autósportot, úgyhogy remélem, sokan kijönnek majd biztatni bennünket" - fogalmazott Kozlo.
A tavalyi Grantának kifejezetten feküdt a hazai pálya, James Thompson még a dobogóért is sokáig harcban volt, ám a szezon legemlékezetesebb csatájában végül a nadrágszíj rossz oldalára került.
"Visszanézve a tavalyi ötautós meccsünk az év egyik fénypontja volt, bár eléggé elszomorít, hogy végül elvették tőlem az esélyt, hogy dobogóra állhassak, a Lada csapat története során először. Idén az első háromba kerülni nincs sok esélyünk, de az alacsony tapadás biztosító aszfalt talán lehetővé tehet számunkra egy erős pontszerzést" - véli a korábbi kétszeres brit bajnok Thommo.
Rob Huff már korábban elmondta "nyitóbeszédét" a Moszkvai hétvége kapcsán, az ő gondolatait ITT olvashatjátok.
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25