Michelisz_jpn_honda_befuto

Fotó: Eurosport

Sokan érdeklődtetek az elmúlt hetek során, hogy mi a helyzet azzal az irreálisan gyors körrel, amit Michelisz Norbi neve mellé kiírtak az első futam közvetítése során. Hivatalos tájékoztatást ugyan nem kaptam a WTCC-től, de utánanéztem a dolognak, és íme az eredmény.
Ha valaki nem emlékezne az esetre, az első suzukai futam során az időmérő rendszer azt jelezte, hogy Norbi egy 52.627-es kört futott, közvetlenül a repülőrajtot követően, amivel kapcsolatban kétségek támadtak bennünk Lacival az adás során.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
3 ÓRA
Az ok minden autósport rajongó számára érthető kellett, hogy legyen: Alain Menu 52.885-ös körrekordot futott itt a 2012-es WTCC hétvége időmérőjén, és a kvalis időket nem "szokás" két tizeddel megjavítani egy repülőrajtos első körben (amikor ugye nincs padlógáz a célvonalig).
Végül kiderült, nem hiába gyanakodtunk, valami zűr lehetett a WTCC rendszerében, és az a bizonyos 52.627-es kör soha nem is létezett. Ennek ellenére is Norbié volt a legjobb idő az első futamon, egy 53.887-es körnek köszönhetően.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00