General_13_svk

Fotó: Eurosport

A Citroen bejelentése után a Motorsport Világtanács mai ülésén megszületett a másik hónapok óta várt döntés, az FIA jóváhagyta a 2014-es WTCC szabályokat, egyszersmind az is kiderült, hogy jövőre az új autók mellett a jelenlegi technikák használatát is engedélyezik majd.
Mostanáig két gyártó - a Honda és a Citroen - jelezte, hogy biztosan elkészül az új autóval a következő szezon startjáig, mellettük pedig a Lada háza tájáról is biztató hírek érkeztek. A SEAT azonban valószínűleg nem lesz kész a León új változatával, ám nem kizárt, hogy a bajnokság során valamikor bevetik az autót.
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
TEGNAP 12:30
A Motorsport Világtanács szűkszavú közleményében az áll, hogy jóváhagyták az új technikai szabályokat, amelynek következtében az autókra nagyobb és látványosabb aerodinamikai elemek kerülnek, a kedvezőbb súly-lóerő arány miatt pedig erősebbek is lesznek. A 2014-es szabályok szerint épült autók mellett az idén homologizáltatott technikák is indulhatnak jövőre.
Marcello Lotti korábban az Autosportnak úgy nyilatkozott, ha szükség lesz az átmeneti időszakra, a 2013-as autók egy kisebb fejlesztő csomagot kaphatnának, hogy csökkentsék teljesítménybeli hátrányukat.
Az WTCC általános menedzsere egyébként nem aggódik amiatt, hogy két szabályrendszer egyszerre fut majd 2014-ben.
"Voltunk már ilyen helyzetben 2010-ben, amikor elhatároztuk a turbómotorokra való áttérést. Eleinte akkor sem lehettünk biztosak abban, hogy hányan döntenek majd a váltás mellett, ezért úgy határoztunk, hogy együtt futhat mindkét szabályrendszer, és egy külön bajnokságot szerveztünk a régebbi autóknak."
"A 2011-es szezon elején aztán csak egy olyan típus maradt, amely nem turbómotorral ment. Nagyszerű volt, de júniusban ezt még nem láttuk előre. Lehet, hogy most is ez lesz a helyzet" - idézi Lottit az Autosport.
Az egyelőre még kérdés, hogy miként értékelik majd a teljesítményben várhatóan jelentősen eltérő régi és új autókat, illetve, hogy mit tartalmaz(hat) a Lotti által említett fejlesztő csomag.
Az átmeneti szezonnak köszönhetően a BMW-k és a Chevrolet-k még egy évig futhatnak a WTCC-ben, és felmerül a kérdés, hogy vajon mi lesz az idénre épített Hondákkal és a Ladákkal, ha a két gyártó új autót (is) gyárt 2014-re.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
16/06/2021 09:33